Zmajevi, HBO i Martin opet u akciji: Počinje snimanje serije “House of the Dragon”

Fanovi serije "Game of Thrones" moraju izdržati još nešto više od godine dana - nova priča iz čudesnog svijeta Georgea R. R. Martina dolazi na male ekrane.

Nakon što su zajedno stvorili “Igru prijestolja”, najuspješniju seriju svih vremena, George R. R. Martin i HBO, naravno, nastavljaju suradnju. U posljednjih nekoliko dana s nekoliko je službenih adresa (točnije, profila na društvenim mrežama), naime, stigla potvrda da se deset epizoda nove serije “House of the Dragon” (“Kuća zmaja”) počinje snimati u ožujku.

Smještena 300 godina prije događaja “Igre prijestolja”, serija govori o turbulentnom razdoblju za kuću Targaryena, u kojem se međusobno bore braća i zmajevi. Sporna točka je, naravno, tko bi trebao vladati na željeznom prijestolju.

Sam autor na društvenim je mrežama odbio detaljnije govoriti o novom projektu, ali je ljubitelje ovog žanra u svrhu pripreme za seriju uputio na tri svoje knjige – “Opasne žene” i “Rogues” koje je napisao s Gardnerom Dozoisom te “Vatru i krv”.

“Iako se naslov više puta mijenjao, Kuća zmaja je u razvoju već nekoliko godina. To je zapravo prvi projekt koji sam HBO-u predložio kad smo u ljeto 2016. godine počeli pričati o nastavku sage”, napisao je George R. R. Martin o novoj seriji koja je bazirana na njegovim romanima iz serije “A Song of Ice and Fire” (“Pjesma leda i vatre”) te popratnim materijalima.

Savršeni balans: Znanstveno istraživanje otkriva tajnu ogromnog uspjeha “Igre prijestolja”

Naslovnu pjesmu serije čija se premijera očekuje nekad u 2022. godini skladat će, baš kao i u “Igri prijestolja”, Ramin Djawadi. Zasad su potvrđene četiri uloge – Paddy Considine kao kralj Viserys Targaryen, Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, Matt Smith kao princ Daemon Targaryen te Olivia Cooke kao Alicent Hightower, kći kraljeva pomoćnika.

“Sjajna stvar ove priče je što se događa u vremenu koje nas vodi do ‘Igre prijestolja’. Imamo priliku za ispričati puno priča, baš zato što je Martin tako dobro razgranao svoj svijet”, rekao je ovog tjedna direktor sadržaja HBO-a Casey Bloys najavljujući seriju koja svojom raskošnom produkcijom i budžetom zasigurno spada u najveće televizijske pothvate u novijoj povijesti.

Kesa je odriješena kako bi “Kuća zmaja” nastavila dominaciju HBO-a u svijetu televizijskog fantasyja – posljednju epizodu “Igre prijestolja” pratilo je više od 19 milijuna kućanstava, a svaku je epizodu samo na (legalnim) HBO platformama pogledalo oko 44 milijuna ljudi. Da je doista prerasla u fenomen, svjedoči i podatak kako je prvu epizodu 2011. godine pratilo tek nešto više od dva milijuna ljudi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More