Počinje snimanje holivudskog spektakla o Madonni, a režirat će ga, gle čuda – Madonna

Madonna je nadmašila čak i legendarnu Arethu Franklin, koja je pred kraj života stigla odabrati glumicu za film o svom životu. Legenda popa, mode i glamura svoj će film, naime, režirati, producirati i napisati scenarij.

Kraljica popa ništa ne prepušta slučaju, pa ni biografski cjelovečernji film o vlastitu životu koji, objavljeno je na njezinoj službenoj stranici, uskoro kreće u produkciju. Za razliku od Raya Charlesa, Jima Morrisona, Jamesa Browna, Judy Garland i drugih glazbenih velikana koji nisu dočekali ekranizacije svojih životnih priča, već su snimane na temelju knjiga, biografija i rodbinskih prepričavanja, Madonna će svoju filmsku priču režirati sama, a u realizaciji ambicioznog projekta pomoći će joj holivudski hitmejkeri blistavih životopisa.

“Želja mi je prenijeti nevjerojatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, glazbenicu, plesačicu, ljudsko biće koje pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu. Fokus ovog filma bit će glazba. Ona me tjerala naprijed, a umjetnost me održala na životu. Toliko je neispričanih, inspirativnih priča i tko bi ih bolje ispričao od mene same. Važno mi je podijeliti uzbudljivu vožnju mog života vlastitim glasom i vlastitom vizijom”, izjavila je Madonna plasirajući u svijet informaciju da sprema film o vlastitu životu.

Scenarij piše s Oscarom nagrađenom scenaristicom Diablo Cody (“Juno”, “Tully”), a produkciju će potpisati zajedno s Amy Pascal, koja je za najveću filmsku nagradu bila nominirana čak triput. Sara Zambreno te Madonnin dugogodišnji menadžer Guy Oseary navedeni su kao izvršni producenti filma, a sve pod okriljem najvećeg američkog filmskog studija Universal Pictures.

Madonna ima respektabilno iskustvo iza i ispred kamere (Foto: madonna.com)

“Madonna je ultimativna ikona, humanitarka, umjetnica i buntovnica. Posjeduje jedinstveni dar stvaranja umjetnosti koja je dostupna, ali i pomiče granice. Oblikovala je našu kulturu kao malo tko. Nevjerojatna je čast svima u Universalu što ćemo raditi s njom, Diablom i Amy kako bismo po prvi put svijetu i fanovima ispričali njezinu iskrenu priču”, izjavila je Donna Langley, predsjednica kompanije Universal Filmed Entertainment Group, a oduševljenje projektom ne krije ni Amy Pascal.

“Ovaj film je za mene plod ljubavi. Poznajem Madonnu otkako smo zajedno snimali ‘Njihovu ligu’ i ne mogu zamisliti ništa toliko uzbudljivo kao što je suradnja s njom i Diablom u namjeri da njezinu životnu priču prenesemo na veliko platno”, poručila je Pascal.

Porazne kritike, ismijavanje i Zlatni globus

Iako je čak i za holivudske prilike dosta neuobičajeno da pjevačica sama režira igrani film o svom životu, Madonna u svom redateljskom portfelju ipak ima nekoliko stavki – 2011. godine režirala je povijesnu dramu “W./E.”, priču o britanskom kralju Edwardu VIII i “starleti” Wallis Simpson za koju je supotpisala i scenarij, a tu su i kratki filmovi “Filth & Wisdom” te SecretProjectRevolution u suradnji sa Stevenom Kleinom. Režirala je i producirala i dokumentarni film “I Am Because We Are” o djeci u Malawiju.

“Truth or Dare”, dokumentarni film o Madonninu životu, bio je najgledaniji glazbeni dokumentarac od njegove objave 1991. pa sve do 2002. godine. Iako je u nekoliko navrata proglašena “jednom od najgorih glumica svih vremena”, i ispred filmske kamere ostvarila je zapažene uloge, primjerice, u filmovima “Desperately Seeking Susan” i “Dick Tracy”, dok je za glavnu ulogu u mjuziklu “Evita” zaradila i Zlatni globus za najbolju glumicu.

Datum izlaska filma, kao i ime glumice koja će je utjeloviti u novom projektu, još nisu poznati. Ono što je već i sad posve jasno je činjenica da će film obilovati događanjima i pričama koje su formirale današnju pop-kulturu. Što god o njoj mislili, ipak je riječ o umjetnici koja je prodala više od 335 milijuna albuma diljem svijeta, a proglašena je i solo izvođačem s najvećom zaradom od koncertnih turneja. U životopisu ima i 225 osvojenih prestižnih nagrada te gotovo pet tisuća naslovnica prestižnih časopisa u čitavom svijetu.

Madonnina karijera već je desetljećima “otvorena knjiga”, ali to se ne bi moglo reći za njezin privatni život, koji je odavno ispunjen kontroverzama, a koji bi u novom filmu mogao donijeti pojašnjenja i sočna otkrivenja. Brak sa Seanom Pennom, veza s Warrenom Beattyjem, kratki “fling” s Michaelom Jacksonom, romanse s puno mlađim plesačima i svađe s bivšim suprugom Guyem Ritchiejem samo su neke od “crtica” koje bi u novom filmu, nakon desetljeća tabloidnih naklapanja i nagađanja, mogle dobiti novu dimenziju, ispričanu iz njezina kuta. S obzirom na turbulentan život koji još od osamdesetih godina prošlog stoljeća intrigira javnost, moglo bi to biti prilično zanimljivo filmsko ostvarenje, naravno, ako ga holivudske glavešine previše ne ispoliraju.

Poznavajući Madonnin modus operandi, teško da će dopustiti da se od njezina uzbudljivog i po mnogima kontroverznog života napravi još jedna mlaka holivudska juhica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More