Počinje Ljeto u MSU: Koncerti, izložbe i dokumentarci za vruće zagrebačke subote

Jedinstveni multimedijski program uključivat će umjetničke akcije i performanse šestero umjetnica i umjetnika koji će se prije koncerata održavati u različitim prostorima muzeja.

Četiri velika koncerta i jedinstveni kulturni program obilježit će još jedno Ljeto u MSU, multimedijsko ljetno događanje koje je dosad posjetilo više od 35 tisuća ljudi. Sezonu 27. lipnja otvara LADO Electro, čaroban spoj modernog i tradicionalnog, a tjedan dana kasnije na istoj pozornici, u društvu Matije Dedića i Krune Levačića, nastupa Tamara Obrovac. Frontmen Hladnog piva Mile Kekin nastupa 11. srpnja, a sezonu 18. srpnja velikim koncertom zaokružuje popularni Edo Maajka.

Kroz spoj glazbe, filma te vizualne i izvedbene umjetnosti program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti, a koji će omogućiti približavanje suvremene umjetnosti i kulture što široj publici.

Detaljan program Ljeta u MSU možete proučiti ovdje

U sklopu Ljeta u MSU predstavljen će biti i projekt “Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma”, velika multimedijska izložba posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine.

“Glazba za tulume i suze”: Mile Kekin preporučuje pet albuma koji su mu obilježili život

Jedinstveni multimedijski program uključivat će četvrtu godinu za redom umjetničke akcije i performanse šestero umjetnica i umjetnika koji će se prije koncerata održavati u različitim prostorima muzeja. Umjetničke izvedbe razlikovat će se u mediju i izričaju, stvarajući nove dimenzije doživljajnog iskustva zainteresiranih posjetitelja. Kao što se pokazalo i proteklih godina, spoj suvremene umjetnosti i pop-kulture pobudio je širok interes kod publike te im omogućava da u sklopu jednog posjeta Muzeju upoznaju široki raspon različitih umjetničkih formi. Autorice i autori koji će sudjelovati u programu umjetničkih akcija i performansa ove godine su Tin Dožić, Dejan Gotić, Ivan Mesek, Mersiha Mesihović, Petra Mrša i Sonja Pregrad.

Edo Maajka i Mile Kekin glazbene su perjanice ovogodišnjeg Ljeta u MSU (Foto: Monika Likarić)

Već tradicionalno, nova sezona Ljeta u MSU uključivat će projekcije najboljih dokumentarnih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Na repertoaru su dokumentarni biografski film “Tusta”, švedski dokumentarni film “Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom”, biografski dokumentarni “Diego Maradona” te makedonski dokumentarni “Medena zemlja”.

Sjećanja na burnu mladost: Edo Maajka preporučuje pet albuma koji su mu obilježili život

Projekcije će se prikazivati subotama prije početka koncerta u dvorani Gorgona MSU-a u 19 sati. “Podsjećamo da je broj mjesta u dvorani ograničen pa se dvorana popunjava prema dolasku posjetitelja”, poručuju organizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More