Pjesnički anti-natječaj „Što je pjesnik htio reći“

„Mit vannak almák álom amikor ő boldog dalok“, kaže stara mađarska poslovica. Znate li što to znači? Ne znate, a ne znamo ni mi. Takva je suvremena poezija.

U poplavi pjesama u kojima ni sam pjesnik ne zna što je htio reći, u nizu stručnjaka koji ocjenjuju vrsnoću, kvalitetu i prigodnost i podobnost vaše poezije, usprkos nerazumljivoj poeziji i neshvaćenim pjesnicima, u inat dominantnim i vladajućim suvremenim pjesničkim strujanjima, pozivamo vas na

Pjesnički anti-natječaj

„Što je pjesnik htio reći“

za najbolju pjesmu koja slavi život, životne radosti i sve ono što vas veseli: dobra hrana, vino, šume, parkovi, tramvaj, nogomet, knjige, linolada, žena, dečko, muž, pas ili mačka….

Pošaljite nam do 1. svibnja na email adresu chesterton@hck-gilbert.hr s naslovom „Za anti-natječaj“ najmanje jednu, a najviše četiri pjesme i naša će skupina ne-stručnog žirija ne-stručno ocijeniti vaše pjesme te izabrati one najbolje – na najočitiji i najjednostavniji način, kao što to uostalom i svi rade – kako im se svidi!

Pobjednike ćemo proglasiti 1. lipnja, a dodjela nagrada će bitiu subotu navečer 15. lipnja u Velikom Tolku.

Nagrade su pjesničke:

 1. nagrada – statua, rad akademskog slikara Matka Antolčića
 2. nagrada – runda pive za ekipu po izboru
 3. nagrada – najnevjerojatnija knjiga na svijetu

A gubitnika zapravo nema jer će svi dobiti tapšanje po ramenu i gromoglasni pljesak!

Pa pišite zdravice, popevke, sonete, ljubavne pastorale, ekloge, nonsens, viceve, dosjetke, mudrolije, podoknice, slobodnih stih, haiku… i pokažite da ste vrstan pjesnik!

Jer jedino što vrijedi je ono što pjesnik želi reći

ili „Jelen vagyunk“!

Upute za slanje radova:

 1. Radovi trebaju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama).
 2. Radovi trebaju biti napisani oblikom slova Times New Roman, veličinom slova 12, s dvostrukim proredom.
 3. Uz radove u tekstu e-poruke treba navesti svoje ime i prezime te godinu rođenja.
 4. Radove treba dostaviti isključivo u elektroničkom obliku u formatu .doc (ili .docx) na email adresu: chesterton@hck-gilbert.hr

Napomene autorima:

 1. Na email adresu s koje autor pošalje radove primit će i sve ostale obavijesti vezane uz natječaj (prije svega će dobiti povratnu informaciju o primitku radova, a kasnije i druge dopise vezane uz natječaj). Ako autor ne koristi vlastitu email adresu, treba biti u kontaktu s osobom s čije je e-adrese poslao svoj rad!
 2. Nakon što organizatori zaprime radove u elektroničkom obliku, o svome će ih trošku ispisati i dostaviti članovima žirija bez navedenih podataka o autoru, čime je zajamčena objektivnost prosudbe radova.
 3. Molimo autore da rad koji šalju na naš natječaj ne šalju istovremeno na druge natječaje.
 4. Molimo autore da se pridržavaju svih navedenih uputa o slanju radova.

 

 

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More