Olga Vujović za #dajpare: ”Stvari se mogu popraviti samo iskrenošću”

Dosad ste nam uplatili 207 eurića. Hvala i hoćemo još :)

Olga Vujović jedna je od rijetkih novinara u kulturi s čak dvije diplome, zagrebačkog PMF-a i Filozofskog fakulteta. Legendarna novinarka Radio Sljemena u mirovini nikad nije bila aktivnija. Redovito piše kritike za nezavisni portal Kritikaz Igora Tretinjaka, treći program Hrvatskog radija i Vijenac te mnoge druge. Ujedno je i jedna od rijetkih kazališnih kritičarki koja vjerno prati sve produkcije od manjih do većih sredina, od suvremenog plesa do lutkarstva. Susrećemo se prigodno u Vili Arko nakon serije predavanja u sklopu strukovnog udruženja HDKKT-a. Pitamo je zašto je umjetnosti uopće potrebno ogledalo:

– Mislim da ljudi razgovaraju nakon predstava, no kako je stvoren jaz između onih koji rade predstave i gledatelja, bili oni sa zadatkom ili ne, kako ne postoji ta komunikacija, onda je jedini način komunikacije zapravo da pišemo o onome što smo vidjeli. Naravno, ne sviđaju vam se sve predstave. I uvijek pazim da biram riječi u argumentaciji, no čim počnete rečenicu s negacijom, postali ste neprijatelj.

Zašto su nam neprofitni mediji važni i potrebni:

– Pa uvijek kad vas netko plaća, imate prema njemu obvezu. Kad ste u radnom odnosu, poslodavcu isporučujete svoj rad, stručnost i znanje, a on vas zauzvrat plaća. Ako ste u neprofitnom mediju, obično vas ne plaćaju pa vi prema tome imate slobodu. Premda se pitam ne bi li se istina morala govoriti i u slučaju kad vas plaćaju? Mislim da su iskrenost i istina nužne. Samo se tako stvari mogu popraviti jer čemu laskati. Poštenje i iskrenost su nužni da bi nam kazalište bilo bolje.

Ne idemo nikome niz dlaku, hrabro i pošteno pa #dajpare.

Ako ste u biznisu i crowdfunding vam nije shema, možete uplatiti i na:

Udruga za kulturu i nove medije Arteist
Skokov prilaz 8, Zagreb
IBAN: HR1023400091110590879
Uz naznaku “Podržavam Arteist”
Poziv na broj primatelja za donacije je: 600-oib

Marin Raster

Foto: Borštnikovo srečanje

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More