Od sutra Jadranom plovi Brod kulture

Sutra, 23. srpnja 2016. započinje jubilarno, 10. izdanje kulturno-turističke manifestacije “Mastercard Brod knjižara – Brod kulture” koje će i ove godine gradovima duž Jadrana donijeti pregršt dobre kulture. Popularni Brod turneju započinje na makarskoj rivi, a do 5. kolovoza posjetit će još niz drugih gradova i mjesta na našoj obali: Brela, Vrbosku, Postira, Rogoznicu, Šibenik, Tkon, Silbu, Krk, Rab, Zadar, Sv. Filip i Jakov, Zlarin i Trogir.

Uz književne večeri s američkim i hrvatskim piscima te promocije knjiga u, posjetitelji će moći potpuno besplatno sudjelovati u kreativnim radionicama, kazališnim predstavama za djecu i odrasle te koncertnom programu čija je posebna gošća Ruža Janjiš, ovogodišnja pobjednica showa The Voice.  Tako će tijekom 14 dana turneje na Brodu gostovati popularni američki pisac i autor knjige “Vodič za preživljavanje u Hrvatskoj” Cody Mcclain Brown, te domaći autori među kojima i Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat i Zdenko Bašić.

“Tijekom 10 godina postojanja Brod kulture postao je prepoznatljiva ljetna tradicija koja je donijela kulturu u više od 80 gradova i mjesta na Jadranu. I ove ćemo godine posjetiteljima Broda predstaviti odlične autore iz svjetske i domaće književnosti te niz kulturnih i zabavnih sadržaja“ – istaknuo je Igor Gerenčer, organizator projekta.

Ovogodišnja zemlja partner su Sjedinjene Američke Države pa će se posjetiteljima približiti njihova kulturna baština, ali i ona gradova domaćina turneje. Naime, u programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica koje u suradnji s lokalnim knjižnicama, školama i centrima za kulturu pripremaju nastupe klapa, KUD-ova, folklornih, plesnih i učeničkih skupina. Na Brodu će ploviti i Marija Rakić Mimica, pobjednica 7. natječaja za najbolju kratku priču čije je djelo uvršteno u knjigu koja sadrži odabrane radove ovogodišnjeg natječaja “20+1 najbolja priča za ljeto 2016.”, a na Brodu će biti dostupna po promotivnoj cijeni.

***

O manifestaciji

“Mastercard Brod knjižara – Brod kulture” jedinstvena je kulturno-turistička manifestaciju u svijetu koja bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske i strane književne scene. U posljednjih devet godina na palubi Broda gostovalo je više od 400 domaćih i stranih književnika, pjesnika, publicista, glumaca i glazbenih umjetnika. Kulturni program, koji uključuje izvođenje besplatnih kazališnih predstava, promocije knjiga i autora, čitanje stihova i književne radionice, recitale, koncerte, značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More