Od sutra Jadranom plovi Brod kulture

Sutra, 23. srpnja 2016. započinje jubilarno, 10. izdanje kulturno-turističke manifestacije “Mastercard Brod knjižara – Brod kulture” koje će i ove godine gradovima duž Jadrana donijeti pregršt dobre kulture. Popularni Brod turneju započinje na makarskoj rivi, a do 5. kolovoza posjetit će još niz drugih gradova i mjesta na našoj obali: Brela, Vrbosku, Postira, Rogoznicu, Šibenik, Tkon, Silbu, Krk, Rab, Zadar, Sv. Filip i Jakov, Zlarin i Trogir.

Uz književne večeri s američkim i hrvatskim piscima te promocije knjiga u, posjetitelji će moći potpuno besplatno sudjelovati u kreativnim radionicama, kazališnim predstavama za djecu i odrasle te koncertnom programu čija je posebna gošća Ruža Janjiš, ovogodišnja pobjednica showa The Voice.  Tako će tijekom 14 dana turneje na Brodu gostovati popularni američki pisac i autor knjige “Vodič za preživljavanje u Hrvatskoj” Cody Mcclain Brown, te domaći autori među kojima i Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat i Zdenko Bašić.

“Tijekom 10 godina postojanja Brod kulture postao je prepoznatljiva ljetna tradicija koja je donijela kulturu u više od 80 gradova i mjesta na Jadranu. I ove ćemo godine posjetiteljima Broda predstaviti odlične autore iz svjetske i domaće književnosti te niz kulturnih i zabavnih sadržaja“ – istaknuo je Igor Gerenčer, organizator projekta.

Ovogodišnja zemlja partner su Sjedinjene Američke Države pa će se posjetiteljima približiti njihova kulturna baština, ali i ona gradova domaćina turneje. Naime, u programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica koje u suradnji s lokalnim knjižnicama, školama i centrima za kulturu pripremaju nastupe klapa, KUD-ova, folklornih, plesnih i učeničkih skupina. Na Brodu će ploviti i Marija Rakić Mimica, pobjednica 7. natječaja za najbolju kratku priču čije je djelo uvršteno u knjigu koja sadrži odabrane radove ovogodišnjeg natječaja “20+1 najbolja priča za ljeto 2016.”, a na Brodu će biti dostupna po promotivnoj cijeni.

***

O manifestaciji

“Mastercard Brod knjižara – Brod kulture” jedinstvena je kulturno-turistička manifestaciju u svijetu koja bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske i strane književne scene. U posljednjih devet godina na palubi Broda gostovalo je više od 400 domaćih i stranih književnika, pjesnika, publicista, glumaca i glazbenih umjetnika. Kulturni program, koji uključuje izvođenje besplatnih kazališnih predstava, promocije knjiga i autora, čitanje stihova i književne radionice, recitale, koncerte, značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...