Novi album Davida Bowieja? O, da!

David BowieFoto: Jimmy King
Nakon gomile nagađanja – gdje je David Bowie, hoće li se vratiti novim albumom i turnejom ili što uopće radi – evo napokon i odgovora: danas nas je, na svoj 66. rođendan, počastio novim singlom Where Are We Now? kojim najavljuje novi album The Next Day.

Bit će to prvi album Davida Bowieja u zadnjih deset godina i njegovo 30. studijsko izdanje. Album bi trebao izići 11. ožujka, a singl Where Are We Now? ekskluzivno je u prodaji na iTunesu u 119 zemalja diljem svijeta.

Album je producirao dugogodišnji suradnik Tony Visconti, dok tekst za pjesmu Where Are We Now? potpisuje Bowie. Za singl je već napravljen i video spot kojeg je režirao Tony Oursler. Redatelj se osvrnuo na vrijeme Davidova boravka u Berlinu, pa Bowie u spotu promatra snimku auto radionice koja je bila smještena ispod njegovog tadašnjeg stana, a cijelo vrijeme ga prate snimke grada. Cijelo se vrijeme nameće isto pitanje – Gdje smo li sada (Where are we now)?

Bacajući sjene i izbjegavajući režim glazbene industrije – upravo je to ono što je Bowie oduvijek predstavljao unatoč izvanrednoj prodaji više od 130 milijuna primjeraka albuma i rasprodanim stadionskim koncertima.

U proteklih nekoliko godina na radiju smo slušali stare hitove, a u nedostatku novih pjesama, legendarne pjesme prekidane su beskrajnim nagađanjima, glasinama i pustim željama… Novi album… tko bi ikada pomislio, tko je mogao uopće sanjati!

No svi koji vole Bowieja, znaju da je on jedan od onih umjetnika koji pišu i nastupaju kada i kako to samo oni žele… i kada imaju što za reći.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More