Nova imena: Izložba fotografija radova studenata ADU

U srijedu, 12. lipnja u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara se izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Nova imena.

Ova već tradicionalna godišnja izložba koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata dodiplomskog i diplomskog Studija snimanja, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Darije Petković, doc.; Jelena Blagović, asis. i Iva Prosoli.

I ove će se godine, kao i proteklih, predstaviti radovi koji su rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada. U okviru zadanih i slobodnih tema studenti izlažu pejzaže, portrete, aktove, kritički promišljaju sadašnjost i prošlost ili pak grade intimne priče.

Već dugi niz godina izložba studenata snimanja i fotografije Akademije dramske umjetnosti nosi naziv Nova imena. Međutim nekolicina studenata, koja izlaže na ovoj preglednoj izložbi, već je dobro poznata fotografskoj publici. Posljednjih godina, studenti su sudionici mnogih izložbi i natječaja, kao što su Rovinj Photodays, natječaj THT-a, Essl Art Award, Erste fragmenti, New Now festival,… te nerijetko i dobitnici nagrada, pa više i ne možemo reći da se radi o posve novim imenima.

Takva promjena situacije, sasvim sigurno potvrđuje ulogu Akademije, prvenstveno Katedre za fotografiju u formiranju domaće fotografske scene. I ove je godine u okviru Katedre za fotografiju napravljen izbor fotografija, koje su nastajale na fotografskim kolegijima pod mentorstvom Sandre Vitaljić, Jelene Blagović i Darija Petkovića.

Zajedničko studentsko izlaganje na izložbi Nova imena (iako, kako je već spomenuto na početku teksta i nisu sva “nova”) od velike je važnosti, kako za same studente, jer nekima je to ipak prva prilika da predstave svoje radove javnosti i suoče se s prvim komentarima i kritikama, tako i za publiku, koja ima priliku na jednom mjestu sagledati najbolje od godišnje fotografske produkcije Akademije dramske umjetnosti, i pratiti razvoj imena iz godine u godinu.

***
Izložba će se moći pogledati do 21. lipnja, radnim danom od 10 do 20 sati, u subotu od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...