Neobična akcija za Petrinju: Izvedi Terezu ili Nives Celzijus u HNK na predstavu

Dvadeset javnih osoba uskoro će biti dostupno na licitaciji, a najbolji ponuđači izvest će ih na "Revizora" u režiji Sergeja Potapova.

“Kazalište sa srcem” naziv je nesvakidašnje humanitarne akcije predstavljene na press konferenciji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu – brojne osobe iz domaćeg javnog života pristale su, naime, biti dio licitacije na kojoj će se ljubitelji kazališta nadmetati za njihovo ekskluzivno društvo na predstavi “Revizor”.

Ukratko, tko najviše odriješi kesu, predstavu će gledati iz lože u društvu odabrane poznate osobe, a sva sredstva odlaze za popravak bolničkih uređaja bolnice u Petrinji koja su nastradala u potresu.

Popis javnih osoba koje će od 1. ožujka na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu biti dostupne za licitaciju je, najblaže rečeno, zanimljiv – Nives Celzijus, Dario Šimić, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Zoran Šprajc, Davor Gobac, Nina Violić, Boris Jokić i Ana Begić Tahiri samo su neka od imena. “Osoba koja u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu, te iznos uplati na poseban žiro račun, tu osobu će izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave ‘Revizor’ u jednu od loža”, poručuju iz HNK, kojem se u realizaciji projekta nazvanog “Kazalište sa srcem” pridružila Hrvatska lutrija.

Foto: Mara Bratoš

“Poznato je kako je kako je 1834. godine prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem koji je bio dobitak na lutriji. Danas, 187 godina kasnije s Lutrijom na ovaj način pomažemo da se potresom razrušeno područje ponovno sagradi uz pomoć svih ljubitelja kazališta”, izjavila je na pressici intendantica Dubravka Vrgoč.

PROČITAJ I OVO! “Čista emocija, kao molitva”: Legendarna Tereza Kesovija ima novu pjesmu – i odlična je

Kazališna večer u loži s Terezom Kesovijom za ljubitelja njezina lika i djela zvuči kao više nego solidan proljetni četvrtak, a za divu, ističe, kao idealna prilika da pomogne Petrinji, u koju je otišla odmah nakon razornog potresa pružiti podršku tamošnjem stanovništvu. “Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Apeliram na ljude koji imaju, ali zaista imaju financijskih mogućnosti pomoći, da pomognu. Jer neopisiv je osjećaj i ogromno zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro”, rekla je Tereza Kesovija predstavljajući akciju “Kazalište sa srcem”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More