Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019.

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb, u suradnji s YVAA – Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York, i Trust for Mutual Understanding, New York, raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019., za likovne umjetnike do 40 godina starosti, uključujući godište 1979. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2019.

Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu, hrabrost i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2018. i 2019. godini. 

Dobitnik Nagrade Radoslav Putar dobiti će priliku boraviti na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, (http://residencyunlimited.org/) u trajanju od 8 tjedana, samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu i mjesto u žiriju Nagrade radoslav Putar 2020.
U obzir za natječaj dolaze djela izvedena u svim medijima likovnih umjetnosti: slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performanceu. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i/ili institucije.

Prijavljeni kandidati ne moraju biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu.

Pravo na natječaj

Natječaj je namijenjen umjetnicima do 40 godina starosti isključivo pojedinačno. Rezidencijalni program u New Yorku godišnje može primiti samo jednog umjetnika iz Hrvatske.

Umjetnici koji se prijavljuju na Natječaj moraju biti aktivni na sceni i izlagati u Hrvatskoj, najmanje 3 godine. Studenti se ne mogu prijavljivati na natječaj. Kandidati koji žive ili borave u Hrvatskoj a nisu hrvatski državljani, moraju biti prepoznati kao umjetnici koji su kontinuirano aktivni na hrvatskoj likovnoj sceni tijekom nekoliko proteklih godina.

Svi prijavljeni umjetnici moraju tečno govoriti Engleski jezik kako bi mogli aktivno sudjelovati u rezidencijalnom programu tijekom boravka u New Yorku.

Propozicije natječaja i informacije o prijavi dostupni su na: 
http://nagradaputar.scca.hr/hr/contest.html

Rok za prijavu: 10. 3. 2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More