Natječaj za kratku priču – satiru Slavko Kolar 2014

Slavko Kolar
Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče – satire je slobodna. Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjerka i na CD-u, sve označeno šifrom, na adresu:

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma
Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma
s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru”,

a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:

prva nagrada u iznosu od 2.000,00 kn neto
druga nagrada u iznosu od 1.500,00, kn neto
treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2014. Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije “Slavko Kolar – književni dani“ 29. studenoga 2014. u Čazmi.

Natječaj traje od 01. srpnja do 30. rujna 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More