Napiši kratku priču i osvoji 500 eura!

Od danas se primaju prijave za natječaj Karver, jedan od najboljih književnih natječaja otvoren i za hrvatske pisce. Nagradni fond je 1500 eura, a dodjela je u lipnju u Podgorici. 

Prijave se vrše preko aplikacije na web stranici www.karver.org od danas, 1. ožujka do 1. svibnja 2016. godine. Nakon okončanja natječaja, dvadeset najboljih priča bit će objavljeno na web stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču bit će dodijeljene u vrijeme održavanja sedmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem (Podgorica 2015.). Festival organizira knjižara Karver u Podgorici od 1. do 8. lipnja ove godine.

Natječaj knjižare Karver za najbolju kratku priču jedan je od najprestižnijih natječaja u regiji. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. U dva zbornika, Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011. i na webu www.odaklezovem.com dosad je objavljeno 110 priča, a ove godine tri najbolje priče pristigle na natječaj birat će Ognjen Spahić, pisac, Marko Pogačar, pjesnik i književni kritičar i Marinko Vorgić, književni kritičar.

Prenosimo puni tekst natječaja.

Uslovi za učestvovanje na konkursu:

– apliciranje preko veb stranice www.karver.org, informacije putem e-maila na adresu info.vranac@gmail.com

  • priča treba da budu napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku
  • priča treba da budu ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera
  • priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko veb portala www.karver.org   gdje se nalazi pristup i uputstvo za slanje
  • izbor najboljih priča po odluci žirija za dodjelu nagrada biće objavljen u medijima i na veb stranici www.odaklezovem.com 20. juna 2016. godine.
  • prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver), da odabrane priče objavi.
  • tema konkursa je slobodna
  • svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedene priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara pri izboru za nagrade.

Tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 eura biće dodijeljene u vinskom podrumu Šipčanik – 13.jul – Plantaže u preiodu između 27.juna i 3. Jula 2016. Godine. Tačan datum biće na vrijeme najavljen.

 

Knjižara Karver/MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More