Natječaj za produkciju novoga rada i izlaganje u GMK

Rok za predaju prijava na natječaj je 28.2.2018. u ponoć.

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti, tematski vezanog uz odnos privatizacije i turizma te uz posljedice turističke eksploatacije prostora, kulture i radnika na području Hrvatske od 1990. do danas. Rok za predaju prijava na natječaj je 28. veljače.

—————-

Izgubivši većinu industrijskih postrojenja u destruktivnim privatizacijskim procesima u 1990-ima, Hrvatska danas u mnogočemu ovisi o turizmu i uz njega povezanim uslužnim djelatnostima. Iako se kroz djelatnosti povezane uz turizam ostvaruje gotovo trećina godišnjeg BDP-a države (a od njega preživljava i mnogo stanovnika zemlje), politički i zakonski okvir prostorne i društvene produkcije uvelike počiva na ad hoc odlukama usmjerenim rješavanju individualnih problema, često popraćenih sumnjivim poslovnim i političkim dogovorima sklopljenim na uštrb lokalnog stanovništva. Komodifikacija u svrhu turističke potrošnje postaje vidljivija sa sve većim priljevom stranog kapitala, a rast i ovisnost o turizmu utječe na svakodnevicu građana zemlje.

———————

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt, koji se bavi kritičkim preispitivanjem procesa i⁄ili posljedica rasta turizma i nekontroliranog turističkog razvoja. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i⁄ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Prije prijave autorima se preporuča detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr

Ova godina je šesta kako Galerija raspisuje natječaj za produkciju novoga rada te time ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosica Galerije u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Natječaj je otvoren sve umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske. Autor može priložiti maksimalno jedan projekt.

Prijava mora uključivati:

1. Podaci o autoru
– Ime/imena autora
– Adresa (jednog) od autora
– Životopis
– Portfolio (opcionalno)
– Telefon ili mobitel (jednog) od autora
– E-mail (jednog) od autora

2. Tekstulani i vizualni materijal
– kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
– vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
– okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta

Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

Rok za predaju prijava na natječaj je 28.2.2018. u ponoć. Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj.

Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail Galerije Kraljević ili gore navedenu adresu, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati. Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 16.3.2018., a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galerije, zajedno s imenima članova žirija. Na Natječaju će biti izabran samo jedan rad.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More