Natječaj: Erste fragmenti 15

Erste fragmenti 15

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 15”, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima_ama do 30 godina i studentima_cama akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija, novomedijskih i digitalnih instalacija, kao i hibridnih formi i sl.), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru_ici pobjedničkog rada.

Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti_ce likovnih akademija u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu.

Uz to, od ove će godine fragmentaši_ce moći predstaviti dodatni rad koji će biti ponuđen na prodaju posjetiteljima zajedničke izložbe u zagrebačkom MSU.

Natječaj “Erste fragmenti” organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je preko 190 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika_ca, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori_ce mnogih otkupljenih radova u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Propozicije natječaja za otkup djela likovnih umjetnika

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je petnaesti put po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika_ca do 30 godina starosti te studenata_ica akademija likovnih umjetnosti.

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 15 – za otkup radova” zaprimaju se online, na internetskoj stranici www.erstebank.hr/f15do 7. travnja 2019.  Uz online prijavu, svaki sudionik_ca natječaja treba do 7. travnja 2019. poslati isprint fotografija prijavljenih radova na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora_icu najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar tijekom 2020. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3.000 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Prijava treba uključivati minimalno dva rada. Autori_ce čiji radovi budu otkupljeni za Erste kolekciju imat će priliku na izložbi predstaviti i dodatni ili dodatne radove, a oni će biti ponuđeni na prodaju svim posjetiteljima izložbe. Selekciju dodatnih radova također će odabrati žiri Erste fragmenata.

Propozicije natječaja za stipendiju Erste fragmenti

I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju “Erste fragmenti” u iznosu od 1.000 kuna mjesečno. Kandidati_kinje za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani_ke i imati status redovnog_e studenta_ice treće ili više godine studija likovnih akademija u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu.
Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:

  • kvaliteta likovnih radova
  • dosadašnje ocjene na studiju
  • motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: predstavnik stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te dvoje predstavnika Erste banke

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 15 – za otkup radova” zaprimaju se online, na internetskoj stranici www.erstebank.hr/f15do 7. travnja 2019.  Uz online prijavu, svaki sudionik_ca natječaja treba do 7. travnja 2019. poslati isprint fotografija prijavljenih radova na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za stipendiju”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More