Napiši priču strave i osvoji 2000 kuna

Gabrijela Rukelj 7Mala performerska scena i multidisciplinarni projekt Freaky Friday raspisuju novi natječaj za najbolju kratku priču strave.

Tri su godine prošle otkako smo u zbirci Strašne priče objavili radove uvrnutih umova trinaestero autora, a najbolje i nagradili. Sada kad smo svoje primjerke odavno razlistali, a koljena su nam prestala klecati, željni smo nove doze priča koje tjeraju strah u kosti!

Prizovite sve svoje mračne vizije i noćne more, jezive halucinacije i priče koje su vas držale budnima po čitavu noć, i napišite vlastitu kratku horor priču jer će možda baš ona ući među korice „Strašnih priča 2“! U skladu s tradicijom Freaky Fridayja, i ovu ćemo zbirku priča promovirati na petak trinaesti u studenome, dan kad slavimo sve što je neobično, drugačije, šokantno i – freaky!

Priče koje će slediti krv širokom čitateljstvu prvi će pročitati tročlani žiri. Želimir Periš, Mario Kovač i Ivan Kralj odabrat će najbolje, odnosno najstrašnije priče, koje će biti objavljene u zbirci kratkih priča Strašne priče 2. Tri priče bit će i novčano nagrađene (najbolja priča osvojit će 2.000 kuna, drugoplasirana 1.000 kuna, a trećeplasirana 500 kuna).

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori koji pošalju kratku priču pisanu na hrvatskom jeziku i ne dužu od 9000 znakova (uključujući razmake). Prijavljena priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem obliku, te se autori obvezuju da ista neće biti objavljena do proglašenja rezultata natječaja. Priče koje su već sudjelovale na prethodnom natječaju za „Strašne priče“ ne mogu se prijaviti ponovno.

Svi autori čije priče budu prihvaćene za objavu po ovom natječaju činom sudjelovanja u istom obvezuju se ne objavljivati odabrane priče u bilo kojem obliku prije publiciranja same zbirke.

Priče se šalju u Word formatu, potpisane šifrom, na e-mail adresu centar@cirkus.hr. Ključ šifre s podacima autora treba poslati kao zaseban dokument.

Rok za slanje priča je 5. listopada 2015.

U potrazi za inspiracijom još uvijek možete naručiti primjerak prve zbirke „Strašnih priča“ putem e-maila na adresu centar@cirkus.hr. Cijena je 79 kuna, a dostava unutar Hrvatske besplatna!

*ilustracija: Gabrijela Rukelj

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More