Nagradni petak: Darujemo vam digitalnu grafiku mladog umjetnika Nikole Grabovca

Nikola Grabovac je student grafike na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a za vas ima jedan od svojih najpoznatijih radova.

Iako se tek nedavno pojavio na sceni, mladi umjetnik Nikola Grabovac svojim je radovima već izazvao respektabilan interes javnosti, a jedan od njegovih najhvaljenijih radova zove se “Balans” i danas ga darujemo najsretnijem čitatelju ili čitateljici. “Rad se bavi modernim čovjekom i zahtjevima koji mu se nameću. Svi smo mi na neki način hodači po žici, a žica je svakodnevica. Trudimo se slijediti sebe, pronaći balans”, kaže nam Nikola o digitalnoj ilustraciji koja je nastala prošle godine.

Pošaljite nam mail s naslovom BALANS na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 11. lipnja izvući dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

Mladi umjetnik o kojem se priča: Zavirite u šareni svijet Nikole Grabovca

“Ako su mi ruke kompletno slobodne onda se uopće ne suzdržavam po pitanju ideja. Uvijek treba zamisliti nešto veće i drukčije od onog prošlog. Sve može biti vizualni ili idejni trigger, od emocionalnog stanja, pjesme ili neke fotografije u knjizi. Više vjerujem u radnu disciplinu nego u utopijsko gledanje inspiraciju. U zadnjih nekoliko godina bavio sam se raznim temama poput snova, podsvijesti, umjetne inteligencije i emocija. Uvijek krećem od dva pitanja – kakve veze to ima sa mnom i što želim time reći?”, rekao nam je Nikola u nedavnom intervjuu.

“Nije lako biti umjetnik. Iako sam tek na početku, uvijek se vodim onom – koliko radiš, toliko ćeš i imati. Ako nema prilike, stvori je sam. Bitno je rasporediti se na nekoliko strana odjednom i imati više toga u planu. Ovo vrijeme iskorištavam za prijave na razne natječaje. Mislim da pravi problem nije nešto raditi nego i uistinu zarađivati od kreativnosti, a to zahtijeva veliku predanost. E da, i ne treba bježati od komercijalnog rada”, zaključuje Nikola Grabovac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More