Nagradni petak: Darujemo vam roman “Konferencija ptica” Ransoma Riggsa

U novome Riggsovu bestseleru fikcija i fotografija spajaju se u uzbudljivo čitateljsko iskustvo podjednako namijenjeno i tinejdžerima i odraslima, svima koji su spremni uroniti u nezaboravnu, istodobno lijepu i jezivu pustolovinu.

Nakon hrvatskih prijevoda svih romana o domu gospođice Peregrine za čudnovatu djecu Ransoma Riggsa, izdavačka kuća Lumen objavila je i peti roman iz serijala – “Konferenciju ptica”. Kao i u dosadašnjim Riggsovim knjigama, u novome se bestseleru fikcija i fotografija spajaju u uzbudljivo čitateljsko iskustvo podjednako namijenjeno i tinejdžerima i odraslima, svima koji su spremni uroniti u nezaboravnu, istodobno lijepu i jezivu pustolovinu.

Za vas imamo jedan primjerak knjige “Konferencija ptica”! Pošaljite nam mail s naslovom PTICE na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 31. prosinca izvući dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

“Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu”, Riggsov prvijenac kojim se autor vinuo među svjetske zvijezde, bio je 90 tjedana na ljestvici bestselera New York Timesa i prodan je u milijun primjeraka. Roman je vrlo brzo dobio nastavke: “Šuplji grad”, “Knjižnicu duša” i “Zemljovid za čudnovate”, a redatelj Tim Burton ekranizirao je priču o čudnovatima koji žive izolirani na napuštenom velškom otoku te potom bježe pred čudovištima.

Peti roman iz serijala, “Konferencija ptica”, nastavlja se točno tamo gdje je završio Zemljovid za čudnovate. Jacob se odvaja od prijatelja ne bi li spasio Noor. Noor je Jacobova nova prijateljica i nova ljubav koja razumije sve što je prošao jer je i sama izabrana. Jacob i Noor jedva spašavaju živu glavu dok bježe od američkih klanova, no nisu sigurni kako će se izvući sve dok se ne pojave Hugh i Bronwyn.

Posve je lako iznova uhvatiti ritam čudnovatih – kad počnete čitati roman, imate osjećaj da ste se susreli sa starim prijateljima. Jacob je u ovom romanu izrastao u vođu. Više nije potrčko kojemu drugi naređuju, zna se zauzeti za sebe, a katkad i suprotstaviti gospođici Peregrine.

Riggs je stvorio antologijsko djelo suvremenog fantasyja koje govori o životu i smrti, ljubavi i odrastanju te nadasve o toleranciji i prihvaćanju onih koji su drukčiji. Roman “Konferencija ptica” prevela je s engleskog jezika Ana Josić, a dostupan je u webshopu i knjižarama Školske knjige.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More