Nagradni petak: Darujemo vam posebno izdanje romana Zlatarovo zlato Augusta Šenoe

Dizajn "zlatne poluge", uz roman u hrvatskoj i engleskoj verziji, sada je već nadaleko poznat te je prozvan "autentičnim kulturnim suvenirom".

Jeste li znali da je objavom romana Zlatarovo zlato 1871. godine zapravo započelo pisanje romana na hrvatskom jeziku? Uskoro će se napuniti 150 godina od tog povijesnog trenutka. Možda je baš zato sada najbolje vrijeme za ponovno listanje ovog stopedesetogodišnjaka, jednog od najzagrebačkijih romana uopće.

Za vas imamo jedan primjerak romana Zlatarovo zlato, uz Arteistov blokić za zapisivanje ideja koje će promijeniti svijet! Pošaljite nam mail s naslovom ZLATO na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 10. prosinca izvući dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

Prvi hrvatski povijesni roman priča o zabranjenoj ljubavi zlatarove kćeri i plemićeva sina na povijesnoj pozornici zagrebačkih ulica i trgova šesnaestog stoljeća. Ljubav i strast, spletke i intrige, plemići, građani, varalice, ubojice… Prije pet godina, naklada Spiritoso podarila mu je sjaj kakav zaslužuje pripremajući ga za ovaj jubilej, a dizajn “zlatne poluge”, uz roman u hrvatskoj i engleskoj verziji, sada je već nadaleko poznat te je prozvan “autentičnim kulturnim suvenirom”.

Inače, u nakladi Spiritosa izdana je i slikovnica Zlatarovo zlato. Priča ispričana na djeci prihvatljiv način uz očaravajuće ilustracije Zdenka Bašića otkriva brojne detalje o Zagrebu i njegovoj okolici: od izrade paprenjaka, preko zagrebačkih znamenitosti do zanimljivosti o Medvedgradu i Samoboru.

Zdenko Bašić: “Postajemo stanovnici zoološkog vrta… Samo ne znam tko kupuje kartu”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More