Nagradni petak: Darujemo vam ploču grupe pocket palma!

Album kojeg je pocket palma izdala 2019. godine i zaradila naklonost publike nedavno je izdan na vinilu i kazeti, a mi za vas imamo dobru staru ploču!

‘pocket palma’ je zagrebački synthwave duo kojeg čine Anja Papa i Luka Vidović. Njihov prvi album, istoimeni ‘pocket palma’, sastoji se od 11 pjesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mixtapeovi, preklopni mobiteli, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogi drugi motivi koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svjetla, neizbježne palme, a sve to pakiraju u duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspjeha.

Za vas imamo jedan primjerak vinil izdanja! Pošaljite nam mail s naslovom PALMA na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 25. veljače izvući jednog dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

Nostalgija igra snažnu ulogu na cijelom albumu i povezuje pjesme tekstualno, ali i glazbeno. Upravo zato, album je u izdanju Aquarius Recordsa nedavno objavljen na vinilu i kazeti. No osim nostalgičnog zvuka, album je prožet i ponekad grubljim, a ponekad sladunjavim gitarskim dionicama za koje su zaslužni gitaristi Bruno Žabek i Toni Tkalec.

Foto: Benjamin Strike

“Glavni cilj je da se bavimo ovime što dulje je moguće. To naravno podrazumijeva i činjenicu da bismo jednom (uskoro) htjeli postati samoodrživi”, rekli su nam Anja i Luka u nedavnom intervjuu. “Teško je kad od glazbe ne možeš živjeti, a karijera ti ide u dobrom smjeru. To znači da zapravo moraš raditi dva posla. Jedan kojeg voliš i jedan koji ti plaća račune. Ljudi često podcjenjuju glazbu i glazbenike, uzimaju to zdravo za gotovo. Ne možemo riječima opisati koliko nam vremena ode na samo stvaranje glazbe, a koliko na samu promociju, izradu vizuala i spotova, probe s bendom, koncerte i sve ostalo što se veže za glazbenu industriju. Na kraju dana si iscrpljen, raspored ti je pretrpan, daješ sve od sebe, a opet imaš osjećaj kao da sve što radiš, radiš polovično jer se ne stigneš svemu posvetiti sto posto. Tako da da, jedan od glavnih ciljeva nam i je samoodrživost, kako bismo mogli što dulje raditi to što volimo”, priznaju članovi pocket palme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More