Nagradni petak: Darujemo vam grafike Ivane Ljubičić

Ivana je virtualni svijet oduševila grafikama u kojima spaja naizgled nespojivo, a mi za vas imamo četiri primjerka!

Neobičan spoj futurizma i Jugoslavije postao je zaštitini znak Ivane Ljubičić, mlade umjetnice koja je stare razglednice spojila sa svemirskim motivima i naišla na veliki uspjeh. Potaknuti vašim reakcijama na intervju koji smo s Ivanom nedavno objavili, danas vam darujemo njezine radove!

Svi su ludi za Ivanom: Sanjarski spoj Jugoslavije i svemira osvaja internet

Pošaljite nam mail s naslovom IVANA na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 28. svibnja izvući četiri dobitnika i objaviti ih na našoj Facebook stranici. Možete osvojiti jednu od četiri grafike.

“To je čisti fotošop. Nađem ili skeniram sliku, odrežem je u fotošopu i onda obrađujem. Napravila sam, također u fotošopu, svoje neke retro svemire i planete, i onda se igram. Nekad napravim po dva, tri rada u jednom danu, a za neke slike mi treba puno više vremena. Ne mogu shvatiti o čemu to točno ovisi, vjerojatno se sve treba poklopiti – kako se osjećam, kakvu sliku obrađujem, kako želim da izgleda i da nije potres taj dan… Ma sve me inspirira, sve što je lijepo”, rekla nam je Ivana nedavno o svom kreativnom procesu i priznala da ju je uspjeh nemalo iznenadio.

“Dobila sam nevjerojatne reakcije. Nisam očekivala da će se toliko svidjeti ljudima, ali to mi je predivno. Puno ljudi mi se javilo da želi kupiti printove, što mi je isto jako drago. Sviđa mi se što misliš da je to spajanje prošlosti i budućnosti. Ja to tumačim kao spajanje retro slika sa svemirskim motivima, što je kao ideja u šezdesetima i sedamdesetima bilo neodvojivo. Tada se na neki poseban, magičan način razmišljalo o svemiru i sanjarilo o osvajanju svemira – barem ja tako vidim to razdoblje. Super mi je taj retro đir, a naše retro naslijeđe su slike iz Jugoslavije, prekrasne analogne fotke koje je zapravo dosta teško naći”, priča mlada umjetnica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More