Nagradni petak: Darujemo “Ponoćno sunce” Stephenie Meyer, novi nastavak Sumrak-sage

Nezaboravna priča o besmrtnoj ljubavi između Belle i vampira Edwarda u "Ponoćnom suncu" dobiva nov i mračan obrat - napokon ćemo čitati Edwardovu priču.

Jedan od najiščekivanijih nastavaka nekoga književnog serijala – “Ponoćno sunce” Stephenie Meyer, priča koja iz Edwardove optike opisuje događaje iz Sumraka, romana po kojemu je cijeli serijal dobio naziv – napokon je objavljen na hrvatskome jeziku u izdanju Lumena i u prijevodu Marka Marasa, a dostupan je u knjižarama i u webshopu Školske knjige. Ako znamo da je u prvih tjedan dana nakon objavljivanja izvornika prodano čak milijun primjeraka, čime je Ponoćno sunce u samome startu postalo bestseler, nema nikakvih dvojbi da se Sumrak-manija nastavlja.

Za vas imamo jedan primjerak knjige “Ponoćno sunce”! Pošaljite nam mail s naslovom MEYER na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 24. prosinca izvući dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

Tinejdžerska histerija započeta 2005. godine izlaskom romana “Sumrak” prerasla je u pop-kulturni globalni fenomen. Obožavateljice su čak spavale u šatorima ispred knjižara kako bi dočekale idući nastavak. Nakon što je prvi film počeo obarati rekorde na blagajnama, oduševljene gledateljice nabavljale su sve u vezi s knjigama i filmom, pa čak i krevete s kartonskom replikom Roberta Pattinsona.

Romani serijala “Sumrak”, suvremeni klasici o pravoj i gotovo nemogućoj ljubavi između srednjoškolke Belle Swan i vampira Edwarda Cullena, očarali su milijune čitatelja diljem svijeta i pomaknuli granice žanra književnosti za mlade. Prema romanima “Sumrak”, “Mladi Mjesec”, “Pomrčina” i “Praskozorje” snimljeni su i vrlo uspješni filmovi s Kristen Stewart i Robertom Pattinsonom u glavnim ulogama.

Može li živjeti bez Belle?

Nezaboravna priča o besmrtnoj ljubavi između Belle i vampira Edwarda u “Ponoćnom suncu” dobiva nov i mračan obrat. Svi dosadašnji romani napisani su iz Belline perspektive, a sad ćemo napokon čitati Edwardovu priču. Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio u svojem vampirskom životu. Nove, očaravajuće pojedinosti o njegovoj prošlosti i dubina njegovih misli odaju nam zašto mu je ljubav prema Belli najveća kušnja u životu. Bude li slijedio svoje srce, svoju žudnju, Bellu će dovesti u opasnost. Može li živjeti bez Belle?

“Serijalom romana ‘Sumrak’ Stephenie Meyer redefinirala je odrednice horora s vampirima dovršivši proces koji je započela Anne Rice koja je vampirima ubrizgala zavodljivost. Implementirajući nadnaravne vampirske i vukodlačke moći na područje tinejdžerske literature, Stephenie Meyer razigranim je stilom uspjela stvoriti djelo koje je steklo status književnog fenomena i koje još uvijek magično privlači nove čitatelje”, izjavila je urednica knjige Miroslava Vučić te istaknula da je serijal Sumrak preveden na 37 jezika.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More