Nagradni petak: Arteist i Restart vas vode na film “Gangster te voli”

Gangster te voli
Film Nebojše Slijepčevića “Gangster te voli” još je jedna dokumentarna obrada teme o ruralnoj sredini u kojoj dominiraju muškarci, samci. Ovaj put, mjesto radnje je Imotski i njegovo zaleđe, a junak živopisni agent za pronalaženje srodnih duša, u kojega grubi, usamljeni, vremešni Imoćani gledaju kao u Mesiju.

Film koji je imao čast otvoriti prošlogodišnji Zagrebdox i na tom festivalu ujedno zasluženo dobio nagradu publike, Gangster te voli, tragikomedija je o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću.

O filmu:

Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete.

Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

Osim na Zagrebdoxu ovaj je film osvojio nagradu publike i na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu te na bjelovarskom Dokuartu, dok je na Minsk Intl. Film Festival u Bjelorusiji dobio je specijalnu nagrada radija Unistar.

Podsjećamo da su majice i torbe s motivom Gangstera koji potpisuje splitski umjetnik Miro Župa u prodaji na nekoliko zagrebačkih lokacija – u Dokukinu Grič, filmskoj suvenirnici Kina Europa, Dirty Old Shopu, Prostoru manufakturne slobode (PMS), Dallas Music Shopu, knjižari Što čitaš, striparnici Stripovi na kvadrat, i u riječkoj knjižari Ribook te da će uskoro biti dostupne i u Restartovom web shopu. Majice su dostupne u desetak boja i nijansi te s nekoliko motiva.

Gangster te voli majice

U suradnji s Restart documentary i Dokukinom vodimo vas na projekciju filma Gangster te voli danas 19 sati u kinu Grič. Dvoje najsretnijih čitatelja darujemo s po dvije kinoulaznice za ovaj hit film, a sve što trebate napraviti jest točno odgovoriti na pitanja koje ćemo danas, u 14 i u 15 sati, postaviti na našoj Facebook stranici.

Sretno!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More