Nagradni petak: Arteist i Mozaik knjiga vam daruju “Zov kukavice”

Zov kukavice
Nakon što je u travnju prošle godine objavljen prvi uradak debitanta Roberta Galbraitha, kriminalistički roman Zov kukavice, isti je u veoma kratkom roku postao veoma popularan, pa je tako uz odlične komentare i preporuke dobio i visoke ocjene na Goodreads, s prosjekom 4.01.

Nije trebalo dugo da se ovaj kriminalistički roman pojavi i na policama hrvatskih knjižara. Ubrzo se saznalo kako je Robert Galbraith zapravo pseudonim poznate i priznate J.K.Rowling, nagrađivane autorice romana o Harryju Potteru. Ovim kriminalističkim uratkom Rowling je dokazala da jednako dobro barata i krimi žanrom, a svoj je roman smjestila u mračne ulice Londona.

Sadržaj:

Kad se manekenka problematična ponašanja baci sa svojega snijegom prekrivena balkona u londonskom Mayfairu, svi će pretpostaviti da je riječ o samoubojstvu. Međutim, njezin brat ne dijeli opće mišljenje i unajmljuje privatnog istražitelja Cormorana Strikea da se pozabavi slučajem. Strike je ratni veteran – ranjen kako fizički tako i psihički – i život mu je u rasulu. Raspada mu se ljubavna veza, posao mu baš i ne ide i slučaj istrage smrti poznate manekenke učinit će mu se poput pojasa za spašavanje.

No dobar honorar neće biti lako zaraditi: što dublje bude ulazio u neobičan svijet mlade manekenke, stvari će postajati sve mračnije i Strike će se približiti otkriću šokantne tajne i ući u samo srce opasnosti…

“Svaki put kad sam spustio knjigu, jedva sam čekao da nastavim čitati. Galbraith piše s nježnim tempom, stranice su bogate opisom i sa likovima koji iskaču iz njih. Svidjelo mi se. On je veliki novi talent”, kazao je o ovom romanu Peter James, jedan od najprodavanijih pisaca krimića u Velikoj Britaniji.

Napet, otmjen krimić smješten u ozračje Londona – od mirnih ulica Mayfaira do pabova u pokrajnjim uličicama East Enda i vreve Sohoa – Zov kukavice izvanredan je roman i prilika da pročitate knjigu od jedne od najuspješnijih autorica naše generacije.

U suradnji s Mozaik knjigom jednog arteistovog čitatelja darujemo hit krimi romanom “Zov kukavice”. Sve što trebate napraviti jest točno odgovoriti na pitanje koje ćemo danas, u 17 sati, postaviti na našoj Facebook stranici. Sretno!

 

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More