Zavirite u psihodelični i transcendentalni svijet perpetualnog preispitivanja stvarnosti

Nadja Jovanović
Mlada i perspektivna umjetnica Nadja Jovanović zagrebačkoj će se publici predstaviti 21. veljače u sklopu BooEx izložbe u Boonici, Veslačka 23, 10000 Zagreb s početkom u 21 sat. Izložbu se može pogledati svaki dan od 15h do 21h, osim vikenda.

“Radovi Nadje Jovanović mogu se doimati pomalo jezivima. Likovi koje crta čine se kao da su u konverzaciji sa samima sobom, razmišljaju o vjerojatno nekim nesretnim pitanjima koji lupaju po svima nama – rijetko gledajući u oči nas, promatrače tih djela. Ako uopće i imaju lica.

Gotovo psihodelične i transcendentalne – i sigurno spiritualne – njene slike i ilustracije otkrivaju osobnu i intimnu atmosferu koja se širi i sa spektrom boja koje Nadja koristi. Pastelne, mat nijanse i detalji pomažu cijelo iskustvo promatranja njenih slika učiniti poput sanjanja i konstantnog istraživanja i kako sama kaže:

‘…aspekta postojanja. Prisutnost individualca u trenutku i vremenu, kao i projekcija samog sebe u stvarnosti. Interesira me transformacijski karakter mentalne slike. Epicentar mog rada je osoba, izolirana od društva smještena u perpetualno preispitivanje stvarnosti, u kroničnom dualizmu svjesnog i podsvjesnog, zatvorena u osobnu percepciju.“

– iz intervjua Ashasa Adzhuna

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More