Peti rođendan neobičnih i maštovitih radijsko-plesnih susreta

Na kraju školske godine i u sklopa Velesajma kulture u SC-u slavi se 5. rođendan umjetničke organizacije Multimedijalna koliba. Riječ je o kazališno-plesnom projektu koji vode Zrinka Šimičić Mihanović i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Svi su događaji besplatni, osim već kultne predstave Hörspiel.

MJESTO:

Teatar &TD, Savska 25

VRIJEME:

Početak programa: 15. lipnja 2018 u 17.30

Odjavna špica: 16. lipnja 2018 oko 18

 

A ŠTO TE SVE ČEKA?

PETAK, 15. lipnja

17.30 PORCULAN / 30min, Polukružna dvorana Teatra &TD / Iz ciklusa “Plan za bijeg” 2014.

Ono najintimnije, kao i uvijek, ne događa se u rečenicama, već u pukotinama između izgovorenih riječi, viđenih gradova, utisnutih dojmova i potisnutih osjećaja.

 

18 NE MOGU NASTAVITI. NASTAVIT ĆU. / 30min, Polukružna dvorana Teatra &TD / Iz ciklusa “Plan za bijeg” 2016.

Maštanje o novim mjestima i krajolicima iz prošlosti u potpunosti otvoreno eksperimentu i neopterećeno zahtjevima cjelovečernje predstave.

20.30 HöRSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) / 80min, Atrij i Polukružna dvorana Teatra &TD, uzrast: 7-107, ulaz: 45kn / 60kn/ – kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija-

“Mislim da nas Hörspiel prije svega uči da ponovo otkrivamo slušanje. Ne samo radijskih sadržaja nego i drugih ljudi i riječi i značenja i zvukova koji su oko nas ali smo ih prestali primjećivati (…)”

                                                                         Ante Perković, iz intervjua na Radio Studentu, 2016.

”Hörspiel možda ne može teatru vratiti posve poljuljanu vjeru u jezik, ali uspijeva podići fine antene naše pozornosti prema zvuku kao ogromnoj, svima podjednako otvorenoj kupki ritmova, šumova, melodija, tišina i energija, iz koje gledatelji (nakon devedeset minuta izvedbe) izlaze”pomlađeni” za barem dvadesetak Bajsićevih radijskih godina.”

Nataša Govedić, Kozmosonarna postaja, Zarez 14. srpnja 2015.

 

22 KOLIBINIH 5: UTOČIŠTE ILI BANANA? / u dvorištu / Noćni razgovori uz projekcija kratkog filma

Ne žalujemo plesne i radijske valove, nego ih tražimo na drugim mjestima u razgovoru s publikom. Moderira kazališna kritičarka Anđela Vidović, a autor kratkog filma je Mario Borščak.

SUBOTA, 16. lipnja

 

11 JA PA TI PA MI: SADI GRADI / 30min, Polukružna dvorana Teatra &TD, uzrast 3+ / premijera

Dio serije ”Ja pa ti pa mi” poziva na razmišljanje o sukobu između civilizacije i prirode te o nužnosti otvaranja prema drugome i drugačijem.

 

12 DRVO KOJE JE PJEVALO / 45min, Polukružna dvorana Teatra &TD / uzrast 3-12 / pretpremijera

Predstava o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

13 KOLIBIN PIKNIK / Atrij Teatra &TD / Dođite na piknikovanje sa suradnicima i suradnicama Multimedijalne kolibe!

Ponesite malo povrća za performans kuhanja Ane Horvat. Preuzimanje namirnica od 11 do 12, a potom zajedničko kuhanje do 14.30.

 

17 NESTAJANJA, somatski susret izvođača i gledatelja / 50min, Francuski paviljon

Krećemo od jedne, prve stanice iz koje smo nastali, kao pojedinci i kao vrsta te, putujući dubinama različitih struktura i procesa koji nas čine onime što jesmo, stvaramo ples.

Marin Raster

Autora filma ”Multimedijalna koliba, 5 godina”: Mario Borščak

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More