Movember and Daugther: Svaki dan jedan brkan

Grafička dizajnerica i fotografkinja Maja Paskaš upustila se u zanimljivi projekt u sklopu kojeg je odlučila podržati Movember, mjesec u kojem se podiže svjesnost o muškom zdravlju, odnosno raka prostate koji je najčešći rak i drugi najčešći uzrok smrti muškaraca (odmah iza raka pluća).

Ovogodišnji projekt Movember and Daugther (#MovemberAndDaughter) nastavak je ideje koja se rodila prošlog studenog kad je akciju podizanja svijesti o muškom zdravlju odlučila podržati na svome Instagram profilu serijom fotografija sebe sa 30 različitih brkova izrezanih iz papira. Svaki dan jedan brkan.

Potaknuta pozitivnim reakcijama, Maja Paskaš ove je godine odlučila ići korak dalje, izabrati 30 poznatih brkonja i rekreirati ih u njihovim prepoznatljivim pozama.

“Brkonje sam birala iz različitih polja djelovanja. Eliminacija se događala na razini nedovoljne karakterističnosti, odnosno manjka svojevrsnog zaštitnog znaka. Recimo Earl Hickey je generičan brkavac ali njegova posebnost je u tome što na slikama uvijek ispada sa zatvorenim očima. I to je njegov glavni adut prepoznatljivosti. Borat je isto generičan brkavac ali njegova prepoznatljivost leži u podignutim palčevima ili držanjem američkih zastavica. Nadam da vješto balansiram između kostima za maškare i rekreacije poznatih”, objašnjava Maja koja je projekt osmislila sama, dok je za fotografiranje zaslužna Lucija Potočnik.

“S obzirom da je ovogodišnji projekt još uvijek aktualan, zahvalna sam svima na kontinuiranoj podršci. Drago mi je da na kreativan način mogu doprinijeti akciji i hvala svima koji su mi savjetovali da predstavim projekt javnosti široj od Instagram zajednice”, kazala je ova umjetnica koja nakon završetka studija vizualne komunikacije u Dublinu živi i radi u Zagrebu kao freelance grafički dizajner.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More