Iskusite privatni, intimni doživljaj metafizičkih refleksija Monike Meglić

Monika Meglić - Ples mrtvacaUdruga Boonika nastavlja sa svojim sjajnim BooEx izložbama u sklopu kojih predstavlja eminentne domaće autore. Nakon što je prošla izložba, na kojoj je svoje radove predstavio ultra talentirani Lonac, polučila ogroman uspjeh, u istom tonu se nastavlja i ovog puta kada imamo priliku razgledati radove Monike Meglić.

Monika Meglić rođena je 1987. u Zagrebu. Godine 2005. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Iste godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj magistrira slikarstvo 2010. godine u klasi profesora Duje Jurića. Sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih likovnih projekata na području mozaika i vitraja. Od 2011.godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

“Monika Meglić je svoje radove ispunila autoportretima, ponekad samo “cammeaus” pojavom same sebe i promišljanjem o vječnim pitanjima života, smisla života, smrti, prirode… Daje nam svoj pogled na svijet – svoju potragu za izvornim osjećajima i predstavljanjem svijeta kao utopističkog modela.

Njene psihološke i gotovo metafizičke refleksije su samo “aftertaste” koji dolazi inspiriranjem mitologijom, kulturom i međuodnosima između ljudi, društava; i na kraju krajeva samom sobom. Konstantna tiha bitka njenog unutarnjeg ja – možda čak i više njih – i više su nego opipljive u njenim radovima. Kako je jednom sama rekla:

‘Moji radovi se koncentriraju na moj mikrokozmos koji ne govori sve o sebi; oni pričaju priču – ona se tiče mene i smatram ju preintimnom da ju tek tako podijelim s promatračem. Želim promatrača primorati da i on sudjeluje u toj priči, formirajući je samostalno, svojom maštom, te da ju i on sam iskusi – kao svoj privatni, intimni doživljaj… a od reakcije koja se dogodi unutar njega samoga ne očekujem verbalni odgovor, nego je ona dovoljna sama po sebi.”

– iz intervjua Ashasa Adzhuna

Monika će svoje radove izložiti u sklopu BooEx projekta udruge Boonika u Veslačkoj 23, 10000 Zagreb 04. travnja s početkom u 20 sati. Izložbu se može pogledati svaki dan od 15 do 21 sat, osim subote i nedjelje, pa sve do zatvaranja izložbe 18. travnja 2014. godine.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More