Iskusite privatni, intimni doživljaj metafizičkih refleksija Monike Meglić

Monika Meglić - Ples mrtvacaUdruga Boonika nastavlja sa svojim sjajnim BooEx izložbama u sklopu kojih predstavlja eminentne domaće autore. Nakon što je prošla izložba, na kojoj je svoje radove predstavio ultra talentirani Lonac, polučila ogroman uspjeh, u istom tonu se nastavlja i ovog puta kada imamo priliku razgledati radove Monike Meglić.

Monika Meglić rođena je 1987. u Zagrebu. Godine 2005. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Iste godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj magistrira slikarstvo 2010. godine u klasi profesora Duje Jurića. Sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih likovnih projekata na području mozaika i vitraja. Od 2011.godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

“Monika Meglić je svoje radove ispunila autoportretima, ponekad samo “cammeaus” pojavom same sebe i promišljanjem o vječnim pitanjima života, smisla života, smrti, prirode… Daje nam svoj pogled na svijet – svoju potragu za izvornim osjećajima i predstavljanjem svijeta kao utopističkog modela.

Njene psihološke i gotovo metafizičke refleksije su samo “aftertaste” koji dolazi inspiriranjem mitologijom, kulturom i međuodnosima između ljudi, društava; i na kraju krajeva samom sobom. Konstantna tiha bitka njenog unutarnjeg ja – možda čak i više njih – i više su nego opipljive u njenim radovima. Kako je jednom sama rekla:

‘Moji radovi se koncentriraju na moj mikrokozmos koji ne govori sve o sebi; oni pričaju priču – ona se tiče mene i smatram ju preintimnom da ju tek tako podijelim s promatračem. Želim promatrača primorati da i on sudjeluje u toj priči, formirajući je samostalno, svojom maštom, te da ju i on sam iskusi – kao svoj privatni, intimni doživljaj… a od reakcije koja se dogodi unutar njega samoga ne očekujem verbalni odgovor, nego je ona dovoljna sama po sebi.”

– iz intervjua Ashasa Adzhuna

Monika će svoje radove izložiti u sklopu BooEx projekta udruge Boonika u Veslačkoj 23, 10000 Zagreb 04. travnja s početkom u 20 sati. Izložbu se može pogledati svaki dan od 15 do 21 sat, osim subote i nedjelje, pa sve do zatvaranja izložbe 18. travnja 2014. godine.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More