Mirna Medaković Stepinac preporučuje pet filmova koji su joj obilježili život

Koliko god mi inzistirali na pet (brojkom: 5) filmova ili glazbenih albuma, naši se savjetnici uvijek nekako snađu i podvale (puno) više. Provjerite kako je to Mirni pošlo za rukom, tj. tipkovnicom!

Mirna Medaković Stepinac hrvatskom se gledateljstvu predstavila u nikad prežaljenoj RTL-ovoj sapunici “Zabranjena ljubav”, a ovih dana, zahvaljujući reprizi popularne serije “Kud puklo da puklo” Nove TV, opet ne silazi s malih ekrana. Dok publika uživa u njezinim dogodovštinama, zagrebačka glumica uživa u majčinstvu i za Arteist se prisjeća filmova zbog kojih se zaljubila u sedmu umjetnost.

1) “Tko pjeva zlo ne misli” (Krešo Golik, 1970.)

“E tako ja zamišljam prošlost svog rodnog grada. Susjedi koji se znaju, susjedi koji sve o svima znaju, od kojih ne možeš pobjeći niti išta sakriti, ali su i dalje prvi koji će ti pomoći. Pogledam ga barem jednom godišnje. To je film koji me uvijek i iznova razveseli, koji me digne iz lošeg raspoloženja, ta eksplozija boja i ljubavi… Krešo Golik je na simpatičan i zabavan način, nizom popularnih ljubavnih šlagera, prikazao emocionalne uspone i padove jedne zagrebačke građanske obitelji.”

2) “Plešimo zajedno” (Thomas Carter, 2001.)

“To je bilo vrijeme kad je MTV još zaista bio glazbeni kanal. Vrijeme divnih R’n’B pjevačica… I pojavi se plesni film, u kojem glavnu ulogu u crnačkoj školi ima plavokosa bjelkinja koja je trebala postati balerina, a na kraju postane hip-hop školska zvijezda. Pa tko ne bi bio fasciniran sa 16 godina? U mojoj glavi, opčinjenoj plesnim filmovima, to je očito nastavak ‘Prljavog plesa’. Sjećam se da sam na školskom izletu u Budimpešti kupila kazetu sa soundtrackom. Toliko sam željela znati plesati kao Julia Stiles i biti tako cool… Nije uspjelo, ali bih ga rado opet pogledala s prijateljicama iz srednje škole.”

3) “Lude od sreće” (Paolo Virzi, 2016.)

“Talijanski film iz 2016. godine koji me izbacio iz cipela. Plakala sam, smijala se, očistila i napunila dušu. Dvije glavne glumice su fenomenalne. Oduševile su me lakoćom i ljepotom igranja. Za svaku preporuku – čak i u vrijeme PMS-a. To je film u kakvom bih voljela igrati bilo koju ulogu. Samozvana milijarderka živi u svom svijetu mašte i ne prestaje pričati, a Donatella je tetovirana, introvertna i osjetljiva mlada žena okupirana prošlošću i bolom zbog oduzetog skrbništva nad sinom jedincem. Obje su pacijentice u modernoj, ali izoliranoj psihijatrijskoj klinici u Toscani. Priča prati razvoj njihova dirljiva prijateljstva.”

4) “Kralj lavova” (Roger Allers/Rob Minkoff, 1994.)

“Ali crtani film! Kralj lavova nema ljudi i jedan je od sedam Disneyevih filmova u kojima nema nikakvog traga ljudskom postojanju. Svi likovi su crtani olovkom, a samo su stampedo, sjene i neke scene tijekom pjesme ‘Život teče u krug’ napravljene na računalu. Ako to nije dovoljan poziv za još jedno gledanje ovog prekrasnog i dirljivog crtića koji vraća u djetinjstvo, ne znam što jest!”

5) svi filmovi o Jamesu Bondu

“Automobili, oružje, neograničena tehnička podrška, fenomenalna glazba te inteligentan i zgodan muškarac… Ne treba ga posebno predstavljati. Istinski sam ljubitelj akcijskih filmova, a serijal o Jamesu Bondu zauzima posebno mjesto. To je jedni film u kojem mi ne smeta što mijenjaju glavnog glumca! I da, naravno, voljela bih zaigrati mističnu i prekrasnu Bondovu djevojku – bez obziran na smrtni ishod na kraju filma.”

Ovdje proučite ostale Arteistove preporuke!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More