“Glazba za tulume i suze”: Mile Kekin preporučuje pet albuma koji su mu obilježili život

Osim velikih, legendarnih albuma, frontman Hladnog piva preporučuje i neka nova imena - za uho mu je zapela nova britanska punk senzacija.

U trideset godina na glazbenoj sceni, Mile Kekin više je nego solidno ispunio svoj poslovni portoflio – Hladno pivo, brojni samostalni projekti, uloge u filmovima i serijama te političko-socijalni aktivizam najznačanije su stanice na njegovu životnom putu, barem ovom javnom dijelu. Iako zazire od dijeljenja intime i privatnih života koji se povlače po novinama, zagrebački glazbenik ipak nas je pustio u svoj svijet, i to otkrivši nam albume koji su obilježili najljepša, ali i najstresnija razdoblja njegova života.

1) Tom Waits – “Closing Time” (1973.)
“Vjerojatno najbolji debitantski album svih vremena, i to od autora koji je izumio svoj muzički stil, svoj zvuk, način pjevanja i jedan novi muzički svijet. Nitko vjerojatno tad nije slutio, slušajući ovaj milozvučni uradak, na kakve je sve eksperimente spreman taj pristojni mladić.”

2) Idles – “Joy as an Act of Resistance” (2018.)
“Relativno novi britanski punk bend koji želim što prije vidjeti uživo. Oni su feministi, liijevi, anti-mačo i antifašisti, a uz sve to i ljuti ko čili papričice. Samaritans i Danny Nedelko preporučujem za početnike.”

3) Azra – “Ravno do dna” (1982.)
“To je album koji me oblikovao, iz kojeg sam crpio inspiraciju, a istovremeno i najuzbudljiviji live album ikad snimljen u zemlji, regiji, Europi, svijetu.”

Nije za one sa slabim uhom: Mrle preporučuje pet albuma koji su mu obilježili život

4) Red Hot Chilli Peppers – “Californication” (1999.)
“Uz taj sam album proveo par ludih godina. Bio je soundtrack razlazima, tulumima, tučnjavama, suzama i prekidima. Možda nije njihov najbolji, ali meni je bio najpotrebniji.”

5) Bruce Springsteen – “Nebraska” (1982.)
“Potpuna demonstracija autorske snage i talenta. Prvo skupiš fantastični bend, odradiš stadionske turneje i onda sve staviš na stand by, zavučeš se u sobu i sam samcat snimiš svoj najbolji album ikada. Onda nakon toga izdaš ‘Born in The USA’, čisto da ne bude zabune tko je The Boss.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More