[VIDEO] “Mi djeca s kolodvora Zoo”: Kultna knjiga napokon pretvorena u TV seriju

S dvanaest godina je u jednom klubu počela pušiti hašiš, s trinaest je u diskoteci prvi put probala heroin, a njezina priča pretvorila se u kultnu knjigu koja i danas, više od 40 godina nakon objave, privlači nove čitatelje.

Nova serija “Mi djeca s kolodvora Zoo” (“Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo”), provokativna drama koja prati priču o šestero tinejdžera u potrazi za vlastitim mjestom pod suncem usred bezvremenskog Berlina, imat će premijeru 27. veljače na HBO GO-u kada u ponudu dolazi svih osam epizoda. Riječ je, dakako, o adaptaciji bestselera Christiane F. iz 1978. godine koja je inspirirala istoimeni kultni film te postigla globalni uspjeh – knjiga je diljem svijeta prodana u pet milijuna primjeraka i prevedena na 30 jezika.

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi i Benno pronalaze se u očaravajućim klubovima i na underground partyjima u Berlinu. Oni su snažni, hrabri i žive divlje u ovom “raju” koji se isprva čini prepun boja, odvažnosti i uzbuđenja. U središtu grupe je Christiane čiji je život rastrgan razornom rastavom njezinih roditelja te bježeći od kuće počinje proklizavati u zavodljivo podzemlje. Kako se grupa zbližava, oni hedonistički traže sljedeće uzbuđenje oscilirajući između intenzivne euforije i mračne, opasne depresije. Dok se njihovi životi i odnosi produbljuju i raspetljavaju, pojedinačne traume vuku ih prema dnu emocionalnog vrtloga iz kojeg se neki od njih nikada neće izvući.

Glavne uloge u seriji tumače Jana McKinnon, Michelangelo Fortuzzi, Lea Drinda, Lena Urzendowsky, Jeremias Meyer i Bruno Alexander. Autor i režiser je Philipp Kadelbac, scenaristica i kreativna producentica je Annette Hess, a producenti su Sophie von Uslar i Oliver Berben.

Kako bi se naglasila unikatna atmosfera, u seriji je korištena glazba Davida Bowieja koja je poslužila i kao inspiracija, dok su odvažne i originalne pjesme pionira elektronike Roberta Kocha i Michaela Kadelbacha doprinijele kreiranju zapanjujućeg, suvremenog soundtracka koji je savršen spoj moderne i kultne glazbe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More