Međunarodni festival animacije Supertoon u Šibeniku!

Supertoon
Šibenik je grad koji do 1. kolovoza morate posjetiti, jer se od jučer u njemu održava 4. međunarodni festival animacije Supertoon.

Na međunarodnom festivalu animacije prikazat će se više od 300 filmova, a čak će se njih 160 natjecati u pet kategorija: za najbolji kratki animirani film, za najbolji animirani film za djecu, za najbolji animirani glazbeni video, za najbolju animiranu reklamu i za najbolju animiranu uvodnu špicu za filmove. Međunarodni žiri odabrat će najbolje radove, a njihovim će autorima i dodijeliti nagrade – skulpturu akademskog kipara Vinka Pešorde.

Što Supertoon nudi danas?

Program počinje u 18 sati u Muzeju grada Šibenika sa Zagrebačkom školom crtanog filma i programom “Erotica In Films” i u klubu Azimut u kojemu će Chintis Lundgren predstaviti međunarodni žiri 4. Supertoona. U 20 sati u Galeriji sv. Krševan otvorit će se izložba djela iz obiteljske ostavštine Waltera Neugebauera, a pod zvijezdama na plaži Banj i Trgu ispred Osnovne škole Faust Vrančić moći ćete uživati u animiranim filmovima od 21 sat. Magnus Nottingham

Prijavite klince na radionicu animiranog filma!

Jedan od prvih uređaja koji stvara optičku iluziju pokreta, fantaskop, do današnjeg dana oduševljava ljubitelje pokretnih slika ne samo zbog jednostavne izrade, već i zbog toga što pruža direktan uvid u proces oživljavanja slika. Upravo zbog tih kvaliteta uređaja djeci je moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su perzistencija vida, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama i brzina pokreta. Prijavite klince na radionicu animiranog filma! Radionica će se održati od utorka do četvrtka u galeriji Sv. Krševan od 10 do 15 sati.

Prijaviti se možete na internetskoj stranici festivala ili danas nakon prve projekcije dječjeg filma na plaži Banj. Festival se ove godine održava na šest šibenskih lokacija (HNK Šibenik, Trg ispred Osnovne škole Faust Vrančić, plaža Banj, klub Azimut, Tamnica Muzeja Grada Šibenika, Galerija sv. Krševana). Detaljan program, koji je za sve posjetitelje besplatan, možete pronaći na internetskoj stranici festivala.

SupertoonFoto: Ante Cvitanović

Karla Andrić

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More