Dramska radionica u sklopu 28. Marulićevih dana

Radionica dramskog pisanja održat će se i ove godine u sklopu festivala hrvatske drame 28. Marulićevi dani od 21. – 28. travnja 2018 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Radionicu će voditi nagrađivani dramski pisac Tomislav Zajec.

Voditelj je peterostruki dobitnik nagrade Marin Držić za novi dramski tekst koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a drame su mu premijerno izvedene u deset zemalja. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju zagrebačke Akademije dramske umjetnosti te njegova knjiga Pravila igre – od prve ideje do dramskog teksta može pomoći svima zainteresiranima za radionicu.

Nakon prošlogodišnje radionice, tijekom koje je nastalo šest cjelovečernjih drama koje će biti predstavljene na ovogodišnjim Marulićevim danima, u drugom izdanju ta će radionica novim polaznicima omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova. U radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Radionica će se održavati u dva termina dnevno.

Prijave i eventualna pitanja šaljite na drama@hnk-split.hr s naznakom „Za dramsku radionicu“ i to najakasnije do 10. travnja 2018. Potrebno je priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, i/ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Popis odabranih polaznika bit će objavljen 13. travnja 2018 na mrežnim stranicama Kazališta.

 

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...