Dramska radionica u sklopu 28. Marulićevih dana

Radionica dramskog pisanja održat će se i ove godine u sklopu festivala hrvatske drame 28. Marulićevi dani od 21. – 28. travnja 2018 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Radionicu će voditi nagrađivani dramski pisac Tomislav Zajec.

Voditelj je peterostruki dobitnik nagrade Marin Držić za novi dramski tekst koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a drame su mu premijerno izvedene u deset zemalja. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju zagrebačke Akademije dramske umjetnosti te njegova knjiga Pravila igre – od prve ideje do dramskog teksta može pomoći svima zainteresiranima za radionicu.

Nakon prošlogodišnje radionice, tijekom koje je nastalo šest cjelovečernjih drama koje će biti predstavljene na ovogodišnjim Marulićevim danima, u drugom izdanju ta će radionica novim polaznicima omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova. U radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Radionica će se održavati u dva termina dnevno.

Prijave i eventualna pitanja šaljite na drama@hnk-split.hr s naznakom „Za dramsku radionicu“ i to najakasnije do 10. travnja 2018. Potrebno je priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, i/ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Popis odabranih polaznika bit će objavljen 13. travnja 2018 na mrežnim stranicama Kazališta.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More