“Mali čovjek želi preko crte” ovog vikenda u Jedinstvu

Mali čovjek želi preko crte

Glazbeno-kazališni performansi Montažstroja održat će se od 14. do 16. ožujka u Jedinstvu s početkom u 20 sati. Ulaznice su od prošlog tjedna u pretprodaji, a do njih možete doći za 60 kuna na blagajni Jedinstva svakog dana između 17 i 20 sati.

Mali čovjek želi preko crte” novi je projekt Montažstroja u suradnji sa “Zborom malih ljudi“. Riječ je o glazbeno-kazališnom perfomansu kojeg imate priliku poslušati i pogledati ovog vikenda (14., 15. i 16. ožujka u 20 sati) u Pogonu Jedinstvo.

Kako je najavljeno na današnjoj press-konferenciji, na repertoaru će se naći “borbene pjesme za 21. stoljeće” – među njima i one politički nekorektne – u izvedbi zbora od 40-ak članova koje je umjetnički voditelj Montažstroja Borut Šeparović izabrao audicijom.

Poveznica između članova zbora jest ta da se svi mogu prepoznati u terminu “mali čovjek”, ali i njihova želja da pređu crtu koju im društvo nameće. Ili, pojednostavljeno rečeno, zbor “tihe većine” pokušat će ovog vikenda postati nešto glasniji nego što ta većina inače jest.

Šeparovića, prije svega, zanima može li pop glazba u današnje vrijeme postati oruđe izravnog poticanja na društvene promjene ili ona nudi samo lažna obećanja o društvenoj promjeni i revolucijama koja ostaju samo dio umjetničkog imaginarija. Mogući odgovor na to pitanje možete doznati i sami ako se zaputite prema Jedinstvu…

DR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More