‘Majstor detalja’ Miron Milić izlaže u Boonici

U petak 26. travnja, u 20 sati, u prostorima udruge Boonika u Veslačkoj 23 u Zagrebu bit će otvorena izložba Mirona Milića.

Miron Milić je definitivno majstor detalja, strpljivi i vješti crtač koji svoje začudne kompozicije, bilo da se radi o animalističkim prikazima, odnosno prikazima ljudi, erotskim maštarijama, ili kombinacijama svih tih elemenata, te drugim temama, gradi nadasve minucioznim i sigurnim potezima. Svojim se specifičnim i prepoznatljivim likovnim stilom već istaknuo u svojoj generaciji. Njegova je moć deskripcije fascinantna na formalnom ali i idejnom nivou. Naime, kompleksnost izričaja reflektira kompleksnost sadržaja i njegove slojevitosti. Zavidnom lakoćom Miron uočava i naglašava specifičnost ljudske i animalne fizionomije i uzdiže je na razinu simbola individualnosti, odnosno različitosti”, napisala je Barbara Vujanović.

Boonika Izložbe samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog interesa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj domaćoj umjetničkoj sceni, koja se materijalizirala velikim interesom underground i mainstream publike.

Boonika Izložbe zamišljene su kao fokalno mjesto interesa zahtjevne publike u potrazi za kvalitetnim i nesputanim autorima koji u izlažu svoje radove bez ikakvih restrikcija ili selekcija radova i takav način rada se ostvario u obliku visoke posjećenosti; a kao dodatni moment, osim otvaranja izložbi, koje su čak i jedan oblik happeninga, organizira se i zatvaranje manifestacija koje su nerijetko i posjećenije od samih otvaranja.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More