Novi misteriozni film proslavljenog M. Night Shyamalana konačno dobio ime

Redatelj M. Night Shyamalan započeo je snimanje svog novog projekta, koji nosi naziv Old, a na Twitteru je objavio i konceptualni poster za nadolazeći film.

Američki redatelj M. Night Shyamalan ljubiteljima sedme umjetnosti odavno je poznat ne samo po svojim čestim i nepredvidljivim plot twistovima, već i po činjenici da mu projekti znatno variraju u kvaliteti. Sa Šestim čulom (1999.), svojim trećim po redu filmom kojeg je i napisao i režirao, doživio je planetarni uspjeh i ubrao šest nominacija za Oskara u bitnim kategorijama. Uslijedio je danas kultni film Neslomljivi (2000.) s Bruceom Willisom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, a većinski dobre kritike dobio je i za Misteriozne znakove (2002.) te Zaselak (2004.).

Nažalost, od tada je krenulo samo nizbrdo s filmovima Žena iz vode (2006.), Događaj (2008.) i jednoglasno na nož dočekanim debaklom Posljednji Airbender (2010). Nije se proslavio ni filmom Zemlja: Novi početak (2013.), u kojem su po drugi put nakon filma Potraga za srećom (2006.) glumačke snage udružili Will Smith i njegov sin Jaden. Karijera mu je ponovno oživjela 2015. godine hororom Posjeta te psihološkim trilerom Podvojen (2016.), drugim dijelom njegove trilogije Neslomljivi (tj. Eastrail 177 trilogije). Tri godine nakon toga, izašao je i treći nastavak, film Glass.

U subotu 26. rujna, Shyamalan je na svom Twitteru objavio fotografiju s prvog dana snimanja njegovog novog filma Old, ali i konceptualni poster na kojem vidimo pješčani sat kroz koji propadaju ljudi. Slogan filma je “Samo je pitanje vremena”, što daje naslutiti da će se film obraditi teme protoka vremena i starenja.

Portal Collider ekskluzivno je prenio vijest kako je Old inspiriran stripom (točnije, grafičkim romanom) Sandcastle francuskog dokumentarnog filmaša Pierrea-Oscara Lévyja te švicarskog crtača stripova Frédérika Peetersa. Shyamalan je Sandcastle navodno dobio kao poklon na Očev dan i toliko se zaljubio u premisu da je odlučio kupiti prava na strip i iskoristiti ga kao polazišnu točku svog scenarija. Izašao 2010. godine, Sandcastle je opisan kao egzistencijalni, kafkijanski horor o neizbježnosti smrti. Strip prati grupicu od trinaestero ljudi koji počnu neobjašnjivo stariti na misterioznoj plaži koju nisu u mogućnosti napustiti.

Na prethodno objavljenom popisu glumačke postave nalaze se Gael García Bernal, Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre, Alex Wolff, Vicky Krieps, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird, Ken Leung, Rufus Sewell, Embeth Davidtz i Emun Elliott.

Old će doživjeti svoju premijeru 23. srpnja 2021. godine, a ostali detalji nadolazećeg filma ostaju misterija.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More