“Čista emocija, kao molitva”: Legendarna Tereza Kesovija ima novu pjesmu – i odlična je

"Imam te u jeseni, otkinutom listu hrasta, u prvoj kapi kiše, u dodiru damasta", pjeva legenda domaće glazbe u novoj pjesmi koju je za nju napisao Aljoša Šerić.

Iako je prije nekoliko godina, na žalost svojih poklonika, ustvrdila da više neće snimati nove pjesme, legendarna Tereza Kesovija, čini se, ne može bez glazbe. U Zagrebu je, naime, ovih dana predstavila spot za pjesmu “Ima te“, baladu koju je za nju napisao Aljoša Šerić, inače frontman grupe Pavel.

Važnu ulogu odigrala je redateljica spota Katja Restović koja ga je, prema Terezinim riječima “ponesena emocijama melodije koju je Aljoša Šerić napisao, čudesnim talentom kojeg posjeduje”, uobličila u jedan čudesan film.

Unatoč vrelom istarskom suncu, Tereza je ljetos obišla lokacije Motovuna, rijeke Mirne i Limskog kanala, i snimala kadrove ove male filmske priče. “To su bila naporna četiri dana no međutim, toliko beskrajno draga i beskrajno vrijedna da ih neću sigurno nikad zaboraviti. Oduševljena sam ovom pjesmom, ona je čista emocija, ona je kao molitva i naježim se svaki puta kada je slušam. Aljoša je odradio vrhunski posao. Katja Restović s kojom sam snimala spot također, snimali smo iznad tog veličanstvenog Limskog kanala, naša domovina je toliko lijepa, uživala sam iako smo snimali čak četiri dana. Mislim da će ova pjesma ostati u dušama moje publike kao što je i u mojoj”, rekla je Tereza Kesovija povodom objave nove pjesme i spota.

Ovo je, inače, četvrti Katjin spot za Terezu koju je već na prvo slušanje pjesme, vidjela i zamislila kao monegašku princezu Grace Kelly. “Duboko se divim Terezi, od prvog trena kad sam je upoznala, a to je bilo prije nekih petnaestak godina. Ovaj kratki film, nazovimo ga tako, je njoj i meni izuzetno važan. Pjesma je vrlo posebna, drugačija i snažna. Aljoša je to sjajno napravio, a ona vrhunski interpretirala. Snimanje je trajalo četiri dana i bilo je izuzetno naporno zbog vrućine, ali i zahtjevnosti. Inače, u zadnje vrijeme zaista rijetko radim glazbene video spotove. Radim samo ako me se dojmi pjesma ili ako je izvođač moj dragi prijatelj. Tereza i ja razumijemo se bez riječi. Rijetka su takva ‘prepoznavanja’, međusobno poštovanje i ljubav. Beskrajno povjerenje. Zato je užitak zajedničkog stvaranja maksimalan, a to je prava rijetkost”, kaže redateljica Katja Restović.

[VIDEO] Legendarna anegdota Josipe Lisac pretočena u najzabavniji ovoljetni hit “YSL”

Povjerenje je i ključna riječ u suradnji s Aljošom Šerićem, glazbenikom zaslužnim za mnoge domaće hitove, prvenstveno matične grupe Pavel, a onda i drugih izvođača. Suradnja s Terezom Kesovijom mu je, kaže, posebni kompliment. “Raditi za Terezu je bilo čudno i divno. Divno jer je to Tereza, čudno jer je to diva koja je radila s Charlesom Aznavourom, Vangelisom i sada pjeva moje pjesme. Oduševljen sam i jako sretan što smo radili skupa”, otkrio je Šerić.

Tereza je prije nekoliko mjeseci s grupom Let 3 snimila obradu njihova hita “Sam u vodi”, a naoko neobična suradnja naišla je na odlične reakcije. Zajedno su u virtualnom duetu nastupili i na ovogodišnjoj dodjeli Porina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More