Otvorene su prijave za edukaciju “Lanterna – knjiga mrak rastjeruje”

Stajati na raskršću znači stajati na sjecištu dvaju ili više različitih puteva, znači dolaziti iz različitih perspektiva, a biti doveden pred ista pitanja. Stajati na raskršću znači biti pripravan za susret s drugima i sa samim sobom.
Naposljetku, stajati na raskršću znači udružiti dva temeljna pogleda – onaj usmjeren prema vlastitoj dubini i onaj kojeg nam otkriva lanterna, a to je svjedočanstvo života.

Edukacija Svjetskog saveza mladih Hrvatska upravo iz tog razloga nosi naziv Lanterna – kao mjesto koje daje novu perspektivu pitanjima koja su nas dovela do raskrižja.
A gdje započeti traganje nego u hrvatskoj pisanoj riječi prožetoj filozofskim mislima?
Lanterna nas vodi kroz šest poglavlja (raskrižja):

1. Ljudsko dostojanstvo
2. Autentičnost i identitet
3. Sloboda
4. Međuljudski odnosi
5. Univerzalna ljepota
6. Kultura

Sudionici će kroz šest tjedana čitati ulomke iz hrvatskih književnih djela praćene filozofskim tekstovima, a potom o njima promišljati kroz moderirane rasprave.
Grupe su sastavljene od 10 sudionika, a same radionice traju po dva sata.

Ciklus radionica završavamo panelom “Vitraj odvažnih” s hrvatskim književnicima i umjetnicima koji će nam progovoriti o odabiru pisanja kao svom autentičnom zvanju, o univerzalnoj ljepoti koja ih pritom dotiče te o kompleksnosti i uzvišenosti međuljudskih odnosa koje obuhvaćaju njihova djela.

Radionice se održavaju kroz šest tjedana u dva termina: utorkom (19 – 21 sati) i nedjeljom (18.30 – 20.30 sati). U prijavnom obrascu odaberite termin koji vam više odgovara.

Edukacija započinje 28. 4. (za grupu nedjeljom), odnosno 30. 4. (za grupu utorkom).

Mjesto održavanja edukacije: Gundulićeva 12
Prijaviti se možete do 18. 4, a broj sudionika je ograničen.
Prijave na poveznici: https://forms.gle/vVY7MLytCy41XigZ7
Odabrane kandidate kontaktirat ćemo 19. 4. s više informacija.

Radujemo se tvojoj prijavi!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More