Kviz za novu generaciju bingera: Koliko poznaješ Netflix?

Prije dvadeset i kusur godina Netflix je bila tek stranica za iznajmljivanje DVD izdanja, a danas je najpopularniji streaming servis na svijetu. Riješi kviz i doznaj jesi li stručnjak za mjesto koje svaki dan privlači milijune gledatelja i aktivno sudjeluje u oblikovanju današnje pop-kulture!

Godine 2013. Netflix je imao oko 35 milijuna korisnika, ali ulaganje u vlastiti program i, naravno, dobar stari marketing itekako su učinili svoje – danas čak 193 milijuna ljudi ima pretplatu na ovaj streaming servis, a kad uzmemo u obzir činjenicu da se na jedan račun može uključiti više osoba, pravu brojku je zapravo teško dobiti.

Na vlastite, originalne programe u 2018. godini utrošili su čak 12 milijardi dolara i danas imaju gotovo 900 naslova iz vlastite produkcije, što iznosi skoro 20 tisuća sati programa. Osim serija, dokumentaraca i filmova iz vlastite produkcije, ovaj TV streaming gigant popularnost je stekao i “vraćanjem u promet” nekih starijih, legendarnih serija, poput “Prijatelja”, čime su dragulje devedesetih približili nekim novim generacijama, dodatno učvrstili njihov kultni status, a gledateljima pružili priliku da se klikom miša vrate u prošlost i uživaju u najboljim dostignućima svjetske televizijske i filmske produkcije.

 

Ostale Arteistove kvizove pronađite ovdje!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More