‘Krugovi’ osvojili posebnu nagradu žirija Sundancea

KrugoviFilm Krugovi, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, ovog je vikenda na dodjeli nagrada održanoj u Park Cityju osvojio posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Sundance Film Festivalu. 

Nagradu je preuzeo redatelj Srdan Golubović koji se zahvalio Festivalu i ekipi filma na podršci. “Posebno se želim zahvaliti mojoj ekipi. Podržavali ste me svih ovih godina, a nije bilo lako sa mnom. Hvala vam”, poručio je Srdan svojim kolegama. Osim redatelja, film su na Sundanceu predstavili glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

Krugovi su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji se dvadeset godina poslije suočavaju s prošlošću. Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić.

Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske. Hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala nezavisnog filma koji je Robert Redford osnovao 1984. Ove godine Sundance Film Festival održavao se od 17. do 27. siječnja, a veliku nagradu žirija (Grand Jury Prize) u međunarodnoj konkurenciji osvojio je južnokorejski film Jisuel redatelja Muela Oa. Popis svih nagrađenih filmova nalazi se ovdje.

Krugovi će u veljači biti prikazani u programu Forum Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

M.R.

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More