Književna Groupie i Željko Špoljar večeras gostuju u Splitu

ranjeni festivaldzijaPrvi Bookara Show u 2015. godini ugostit će večeras u 20 sati u splitskom ogranku Hrvatskog društva pisaca superjunaka domaće književne satire, Pavla Svirca.

Ovaj popularni splitski program u jednoipolsatnom će razgovoru s Arteistovim kolumnistom slaviti izgon dosade iz hrvatske književnosti, što ga je Svirac vlastitim snagama proveo u dvije i pol godine svog javnog djelovanja kroz hit-kolumne Književna groupie, koje su ukoričene u dva sveska u Bibilioteci Arteist.

Zajedno s Pavlom Svircem u Split dolazi i njegov najveći rival, Željko Špoljar, pisac s kojim će moderator programa Marijo Glavaš razgovarati o njegovom književnom i novinarskom angažmanu, romanima Gumeni galeb iz 2008. te Štakorbar za koji je 2013. godine dobio nagradu Drago Gervais.

– Užasno smo sretni, počašćeni i uzbuđeni što u Split napokon dolazi enfant terrible hrvatske književne scene, strah i trepet brižnih majki i bolno kurje oko na stopalu književne estrade: Književna groupie – Pavle Svirac!, kaže Glavaš, koji će dvojicu autora ugostiti u Jerinoj ulici broj 1 s početkom u 20 sati.

Ulaz na program je besplatan, no s obzirom na neobično velik interes Splićana za ovo događanje, organizatori savjetuju da mjesto zazmete nešto ranije.

Bookara Show omogućili su Hrvatsko društvo pisaca i Grad Split.

Bookara/HDP

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More