Schengenfest 2014.: Balkanski elektro tulum na makedonski način

TK Wonder
Svjetska senzacija, južnoafrička grupa Die Antwoord bila je tek prvo ovogodišnje iznenađenje Schengenfesta! Najveći ljetni festival u Sloveniji ide dalje i otkriva još tri izuzetna “headlinera“ koji ove godine dolaze u Vinicu od 1. do 3. kolovoza.

Na Schengenfestu ćemo tako imati prilike vidjeti čelistični duo 2Cellos, britansku glazbenu senzaciju Morcheebu, a svi ljubitelji elektronske glazbe u kombinaciji s balkanskim ritmovima doći će “na svoje” nastupom neponovljivog makedonskog DJ-a Kirila Džajkovskog.

Luka Šulić i Stjepan Hauser, hrvatski dvojac poznatiji pod nazivom 2Cellos, u četiri godine postojanja na glazbenoj sceni postali su međunarodna atrakcija, nastupajući diljem svijeta s najboljim svjetskim glazbenicama. Njihov uspjeh temelji se na umijeću sviranja violončela, kao i iznimno energičnim nastupima na najvećim koncertnim i festivalskim pozornicama na kojima su nastupali uz velikane modernog popa i rocka, kao što su Elton John, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i George Michael. Nastupima na Madison Square Gardenu i pariškoj Olympiji dokazali su da mogu parirati najboljim svjetskim glazbenicima. DVD s njihovim koncertom u Zagrebu, “Live At Arena Zagreb” nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji inozemni video program, a njihov aktualni spot za pjesmu Thunderstruck u samo dva mjeseca na YouTube-u pogledan više od 16 milijuna puta.

Po prvi puta u Sloveniju dolazi Morcheeba, britanski vokalno-instrumentalni sastav koji u svojoj glazbi kombinira trip hop, R’n’B, blues i pop i to u izvornom sastavu s pjevačicom Skye Edwards. Od 1995. izdali su osam studijskih albuma od kojih su dva došla na ljestvicu top 10 u Velikoj Britaniji. Festivalski bend, koji je nastupao u gotovo cijelom svijetu uključujući i najveće festivale, ove godine dolazi u Vinicu i najavljuje glazbeni spektakl.

Kiril Džajkovski, pionir balkanske elektronske muzike, jedan od osnivača benda Bastion te jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol, nakon nastupa na gotovo svim glazbenim festivalima kako u regiji tako i svijetu napokon dolazi i na Schengenfest.

Nisu li svi ovi izvođači dovoljan razlog da na vrijeme kupite ulaznicu i osigurate svoje mjesto na najluđem slovenskom ljetnom festivalu? Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura ​​do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje. Za tu cijenu dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, još bogatiji i raznovrsniji popratni program, ulaznicu za festival, besplatno kampiranje i provod koji ćete doživotno pamtiti!

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem Entria i Kartoteke.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More