Kino Mediteran od doma: Najjači nezavisni filmovi iz čitavog svijeta na jednom mjestu

Nemogućnost distributera i vlasnika kina da u "novom normalnom" napune dvorane gledateljima dovela je do nagle ekspanzije online ponude. Nakon što su se blockbusteri udružili s velikim streaming servisima, svoj odgovor daje i nezavisna produkcija.

Kino Mediteran od doma je novo online kino koje na na adresi www.kmod.hr donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije. Svi filmovi su titlovani na hrvatski jezik, omogućen je odabir titlova na engleskom jeziku, a filmovi će uskoro biti adaptirani za osobe oštećena sluha, javlja HAVC.

Početni program Kina Mediteran od doma čini pedeset filmova, mahom hitova koji su obilježili Kino Mediteran i izazvali dobre reakcije publike. Čine je argentinski hit “Pljačka stoljeća” (r. Ariel Winograd, 2020.), inspiriran istinitim događajem o najvećoj pljački banke u Argentini koja je nadahnula i popularnu seriju “La Casa de Papel”. U izboru je za Oscara nominirani poljski film “Corpus Christi” (r. Jan Komasa, 2020.), pobjednik Sundancea, drama “Yalda, noć oprosta” (r. Massoud Bakhshi, 2019.) te domaći hit proteklog ljeta film “Mater” Jure Pavlovića. U ponudi je i talijanski triler “Sitne ribe” (r. Claudio Giovannesi, 2019.) nastao prema knjizi i scenariju pisca Roberta Saviana, autora serije “Gomora”. Julitte Binoche možete gledati u dva naslova: komediji “Kako biti dobra supruga” (r. Martin Provost, 2019.) te ljubavnoj drami “Ona koju zamišljaš” (r. Saffy Nebou, 2019.).

“Jedan od razloga popularnosti naših kina i programa leži upravo u pomnom selektiranju programa te vjerujemo da tu najvažniju karakteristiku naših kina moramo primijeniti i na online ponudu Kina Mediteran od doma. Trudili smo se filmove ‘zapakirati’ u kategorije i to one za koje smo kroz sve ove godine putovanja Kina Mediteran i susreta s publikom shvatili da su ljudima zanimljive. Napravili smo kolekciju ‘feel good filmova’ jer je to nešto što nam posebno treba u ovim vremenima, dok za ljubitelje art filmova imamo u ponudi kolekciju simpatičnog naziva ‘Samo za hrabre’. Posjetitelji će naći i kolekciju najgledanijih domaćih filmova za koje se diljem Kina Mediteran tražila ulaznica više, isto kao i kolekciju europskih hitova. U ponudi imamo kolekcije filmova inspiriranih istinitim pričama, ali i književnim hitovima. Ovakvo kuriranje ponude za naše gledatelje je nešto što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti dolaskom novih naslova u naše online kino”, izjavio je direktor Kina Mediteran Alen Munitić.

[VIDEO] Nagrađivana ratna drama “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić dostupna online

Platforma Kino Mediteran od doma jedinstvena je u Hrvatskoj po tome što koristi ponajbolji sustav streamanja filmova Shift72 koji ima najviše standarde sigurnosti, a danas ga koriste najveći svjetski filmski festivali poput Cannesa, Toronta, Sundancea, ali i brojna kina u svijetu koja su kroz njega razvila online ponudu za svoje gledatelje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More