Otkaz sa cijenom: Protjerani Johnny Depp za tri dana snimanja dobio 10 milijuna dolara

Glumac Johnny Depp protjeran je iz nadolazećeg nastavka filma "Čudesne zvijeri" u kojem je trebao glumiti glavnog negativca, ali honorar od najmanje 10 milijuna dolara ipak će mu sjesti na račun.

Turbulencije u privatnom životu 57-godišnjeg Johnnyja Deppa uzrokovale su tektonske promjene na snimanju novog nastavka franšize “Čudesne zvijeri” – glumac je izbačen iz projekta na kojem je, počevši od 20. rujna, radio točno tri dana. Ipak, prenose svjetski mediji, za svoj će angažman dobiti puni dogovoreni iznos, odnosno, više od 10 milijuna dolara.

Filmska franšiza Čudesne zvijeri i gdje ih naći smještena je u magični svijet Harryja Pottera i odvija se desetljećima prije nego li se mali čarobnjak uopće rodio. Bazirana je na fiktivnom udžbeniku tj. vodiču koji se spominje u serijalu, a koji je spisateljica J.K. Rowling objavila 2001. godine, s ciljem da 80% zarade donira dobrotvornoj organizaciji Comic Relief. I dok je prvi film polučio znatan uspjeh, drugi je bio relativno mlako dočekan. Ipak, podijeljene reakcije na potonji nisu ništa u usporedbi s problemima s kojima se suočava treći nastavak, koji bi, po novom, svjetlo dana trebao ugledati tek na ljeto 2022.

Prva kontroverza povezana s ovom franšizom nastupila je 2016. godine, kada je potvrđeno da će Johnny Depp glumiti glavnog negativca Grindelwalda u drugom nastavku nazvanom Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela, nakon što je iznenadio sve svojom nenajavljenom pojavom na kraju prvog filma. Naime, glumac je u tom periodu počeo znatno gubiti na popularnosti uslijed brakorazvodne parnice s Amber Heard koja je k tome zatražila zabranu prilaska, tvrdeći da ju je Depp verbalno i fizički zlostavljao. I premda su se bivši supružnici nagodili u kolovozu 2016., britanski tabloid The Sun glumca je prozvao zlostavljačem žena. Depp je, stoga, tužio dotični tabloid te podnio dokaze koji idu u prilog tome da je Heard, zapravo, njega zlostavljala. Prošli je tjedan Deppova tužba odbačena, a glumac je najavio žalbu.

Kao što je i bilo za očekivati, takva presuda momentalno se odrazila na njegovu karijeru – Depp se oglasio na Instagramu i poručio kako je zamoljen da napusti franšizu, što je i učinio, a Warner Bros. je potvrdio kako su u potrazi za novim Grindelwaldom.

Druge kontroverze uključivale su javno linčovanje J.K. Rowling i prozivanje iste za transfobiju koje se dogodilo ljetos te video koji se proširio društvenim mrežama, na kojem glumac Ezra Miller (Credence) poseže za vratom obožavateljice i obara je na pod ispred kafića u Reykjavíku ranije ove godine. No, i Rowling i Miller nastavili su biti dio franšize.

Usred svih tih problema koji su budućnost Čudesnih zvijeri učinili nepredvidivom, jučer se na jednom podcastu oglasio Jude Law, koji od drugog nastavka tumači mladog Dumbledorea, kako bi pričao o tome zašto mu je ta uloga toliko bitna:

“Tako sam sretan što sam okružen ovim ljudima i tako sam sretan što glumim Dumbledorea. Svaki dan koji provedemo snimajući ove filmove veliki je blagoslov. A tu je i taj osjećaj nevjerojatnog poštovanja jer zauzimaju važno mjesto u srcima i životima tolikog broja ljudi. Nisam to nikada osjećao na način na koji to osjećam na ovom poslu. Tu odgovornost koja dolazi s ulogom. Ali krasna je to stvar – kao da ti je netko dao dragocjen predmet na koji moraš paziti, možda ga i malo počistiti.“

Treći nastavak Čudesnih zvijeri režirat će David Yates koji je režirao i prva dva filma te posljednja četiri Potter nastavka, a scenarij potpisuju J.K. Rowling i Steve Kloves. Svoje uloge iz prvih dvaju filmova reprizirat će Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Ezra Miller i Jude Law, e glumačkoj postavi pridružuje se još i Amerikanka Jessica Williams kao profesorica Eulalie “Lally” Hicks.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More