Jedinim Zagorkinim slavonskim romanom krenuo 24. festival glumca

Sinoć je s predstavom “Viteza slavonske ravni” Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku počeo 24. festival glumca. Publika Vukovarsko-srijemske županije je u Osijeku s užitkom je gledala trosatnu predstavu nastalu po jedinom slavonskom romanu Marije Jurić Zagorke, u režiji Dražena Ferenčine. Duhovitim dosjetkama glumci su nasmijavali publiku, ali se na kraju, sa snimkom Skype razgovora s mladićima u Dublinu koji pjevaju na hrvatskom jeziku, suočila sa vlastitom realnošću sve češćih emigracija iz slavonske ravnice u tuđinu.

Danas se festivalski program nastavlja u Dvorani “Mladost” u Županji u 18:30 sati izvedbom predstave “O ljubavi” Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, koja će imati reprizu u 21:00 sat u Slovačkom domu u Iloku. Predstava u režiji Feride Karajice i u izvedbi Nikoline Ljuboje i Ivana Skoka.

Svečanost otvorenja Festivala održat će se u 21:00 sat u Gradskome kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima. Nakon svečanog programa izvest će se komedija o životu suvremenih princeza iz bajki “I živjele su sretno…?” Scene Gorica Pučkoga otvorenog učilišta Velika Gorica po tekstu Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i izvedbi Jelene Hadži-Manev, Mije Krajcar, Doris Pinčić-Rogoznica i Selme Mehić.

I živjeli su sretno…?
I živjeli su sretno…?

Ovdje pogledajte cjelokupni program 24. Festivala glumca. Vidimo se na predstavama!

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...