Jedinim Zagorkinim slavonskim romanom krenuo 24. festival glumca

Sinoć je s predstavom “Viteza slavonske ravni” Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku počeo 24. festival glumca. Publika Vukovarsko-srijemske županije je u Osijeku s užitkom je gledala trosatnu predstavu nastalu po jedinom slavonskom romanu Marije Jurić Zagorke, u režiji Dražena Ferenčine. Duhovitim dosjetkama glumci su nasmijavali publiku, ali se na kraju, sa snimkom Skype razgovora s mladićima u Dublinu koji pjevaju na hrvatskom jeziku, suočila sa vlastitom realnošću sve češćih emigracija iz slavonske ravnice u tuđinu.

Danas se festivalski program nastavlja u Dvorani “Mladost” u Županji u 18:30 sati izvedbom predstave “O ljubavi” Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, koja će imati reprizu u 21:00 sat u Slovačkom domu u Iloku. Predstava u režiji Feride Karajice i u izvedbi Nikoline Ljuboje i Ivana Skoka.

Svečanost otvorenja Festivala održat će se u 21:00 sat u Gradskome kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima. Nakon svečanog programa izvest će se komedija o životu suvremenih princeza iz bajki “I živjele su sretno…?” Scene Gorica Pučkoga otvorenog učilišta Velika Gorica po tekstu Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i izvedbi Jelene Hadži-Manev, Mije Krajcar, Doris Pinčić-Rogoznica i Selme Mehić.

I živjeli su sretno…?
I živjeli su sretno…?

Ovdje pogledajte cjelokupni program 24. Festivala glumca. Vidimo se na predstavama!

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More