Noć muzeja posjetilo više od 325 tisuća posjetitelja

Hrvatsko muzejsko društvo u petak,organiziralo je 11. Noć muzeja koju je prema neslužbenim rezultatima posjetilo više od 325.000 posjetitelja u 100 gradova i  216 institucija sa programima na više od 250 lokacija.

Ovogodišnju Noć muzeja obilježila je tema Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer hrvatski mecena sagledana kroz funduse ustanova uključenih u manifestaciju.

Ovogodišnji partneri u Noći muzeja su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Muzej Đakovštine i Muzej Slavonije Osijek. Središnje  otvaranje manifestacije održano je u Palači HAZU, Strossmayerova galerija starih majstora uz nazočnost gospođe Kolinde Grabar Kitarović Predsjednice Republike Hrvatske i drugih visokih uzvanika.

U Zagrebu je zabilježeno više od 140.000 posjeta. U drugim velikim hrvatskim gradovima zabilježeni su slijedeći posjeti: Split više od 42 000 posjeta uz izrazito zanimanje za Umjetničku galeriju i Prirodoslovni muzej Split, Zadar više od 21 400 i Rijeka više od 18 000 posjeta, Pula više od 15 000 posjeta sa velikim zanimanjem za Sveučilišnu knjižnicu Sveučilišta Juraj Dobrila, više od 10 000 posjeta zabilježeno je u Dubrovniku gdje je najviše zanimanja privukao Dom Marina Držića a više od 8 000 posjeta zabilježili su Osijek te Vukovar sa velikim interesom za novootvoreni Muzej Vučedolske kulture.

Noć muzeja uspješno je održana i na otocima Braču, Hvaru, Krku, Malom Lošinju, Rabu  i po prvi puta na Murteru u Muzeju betinske drvene brodogradnje.

Pojedini gradovi i mjesta ove godine u Noći muzeja bilježe gotovo dvostruku posjećenost, poput Kaštela, Slatine, Sinja, Ozlja, Ogulina, Požege i Valpova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More