Genijalac koji ne mari za vandaliziranje svojih radova

Lonac
Kada govorimo o street art sceni u Hrvatskoj, postoji nekoliko imena koja se po kvaliteti svojih radova mogu svrstati uz bok velikim svjetskim umjetnicima, a jedan od njih definitivno je arteistov miljenik Lonac.

S Loncem smo prije godinu dana napravili veliki intervju s kojim smo ga pobliže predstavili publici, a sada imate priliku i uživo svjedočiti genijalnosti njegovih radova. Naime, neke os svojih najboljih recentnih radova Lonac će  u sklopu BooEx projekta izložiti u prostorijama udruge Boonika u Veslačkoj 23.

Izložba se svečano otvara u petak, 14. ožujka s početkom u 20 sati, a istu možete pogledati svaki dan od 15 do 21 sati, osim subote i nedjelje, pa sve do 28. ožujka kada nas čeka i svečano zatvaranje izložbe.

Osim toga, njegove radove na Booteeq proizvodima možete naručiti i kupiti preko web shopa.

Lonac

“Ako imalo poznaješ Lonca, znaš da ga uvijek možeš pronaći kako radi na prekrasnim umjetničkim djelima tamo gdje bi se to ustvari najmanje očekivalo. Napuštene zgrade, prljavi tramvajski podvožnjaci, zidovi škola i slično. On čak niti ne mari kada vidi da su njegove kreacije presprejane i prefarbane tagovima, nepovezanim porukama, ‘vandalizirana’ od strane nekoga tko je to možda učinio iz čiste obijesti, potaknut tko zna čim. Kaže da ionako kada završi neko djelo, već u glavi radi na drugom.

Kada je posao gotov, na ulici; nema aplauza, nema biseva, nema čestitanja, potencijalnih kupaca – apsolutno nikakvih očekivanja. Jedinu stvar koju dobivaš kreiranjem na ulici je osjećaj slobode

– rekao je Lonac jednom, što je sentiment koji dijele svi povezani s uličnom umjetnošću.”

iz teksta Ashasa Adzhuna.
Lonac

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More