Introspektivni rezime: Deset stvari koje sam naučio u 2013.

Dizajner Ivorin Vrkaš predstavlja svoj novi projekt: 10 THINGS I HAVE LEARNED IN 2013 naziv je izložbe koja će se otvoriti 24. siječnja 2014. u Boonici, Veslačka 23, s početkom u 20 sati. Izložbu se može pogledati svaki dan od 15 do 21 sat, osim nedjelje.

“‘Uvijek mi se isplati imati petlju‘, jedna je od maksima svjetski poznatog austrijskoga grafičkog dizajnera i tipografa Stefana Sagmeistera (Bregenz, 1962.). Možda zvuči prilično banalno i simplificirano, no životne istine doista jesu takve, i nikako drugačije. I ostale misli koje je Sagmeister sabrao u ciklusu Things I have learned in my life so far (Stvari koje sam do sada naučio u životu), rezultat su njegove odluke da 2000. godine kao iznimno uspješan voditelj studija Sagmeister. Inc., sa sjedištem u New Yorku, uzme slobodnu godinu.

Tijekom nje studio je bio zatvoren, kako bi se posvetio isključivo svojem radu. Započeo je razrađivanje interesantnoga projekta koji se temelji na maksimama, sažetim i duhovitim rečenicama zapisanim u osobnom dnevniku, koje daju sukus njegova dosadašnjega životnog iskustva.

Ivorin Vrkaš nije čekao da negdje na sredini svoje karijere načini takav odmak i iskaz, već je na samom njenom početku odabrao sročiti introspektivni rezime. On bi trebao odrediti i način njegova budućega profesionalnoga i osobnoga funkcioniranja. Izravno se, dakle, referirajući na slavnoga starijeg kolegu, Ivorin je sabrao iskustva iz minule 2013. godine i pretočio ih zaključke koje prikazuje na deset plakata”, piše u tekstu Barbare Vjanović.

***
BooEx (Boonika izložbe) samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog intreresa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije. U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj domaćoj umjetničkoj sceni, koja se materijalizirala velikim interesom underground i mainstream publike koja posjećuje naše manifestacije, kao i u medijskom najavljivanju i praćenju naših događanja.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More