Online masterclass holivudskog snimatelja: Igor Martinović odgovara na vaša pitanja

“House of Cards”, “Man on Wire” i “What Happened Miss Simone?” samo su neki od projekata na kojima je Martinović radio kao snimatelj.

Odlična vijest za filmaše i sve one koji to žele postati – snimatelj Igor Martinović, bivši student Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Americi gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru, održat će u petak, 4. prosinca od 18 do 20 sati online masterclass, a moderirat će ga redatelj Nebojša Slijepčević.

Na ovom linku možete pratiti masterclass Igora Martinovića

Predavanje će, napominju organizatori iz Restarta, biti interaktivno i gledatelji će moći postavljati pitanja Igoru Martinoviću putem chata. S obzirom na višegodišnje iskustvo na najvećim produkcijama te Oscarom nagrađenim projektima, bit će to, u najmanju ruku, zanimljiv razgovor i jedinstvena prilika za savjete iz prve ruke.

Životopis traženog snimatelja doista je bogat – Igor je snimio film “Man on Wire” (”Čovjek na žici”) Jamesa Marsha koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u te niz drugih nagrada. U zadnjih nekoliko godina često surađuje s Errolom Morrisom, legendarnim redateljem dokumentarnih filmova, s kojim je za Netflix snimio seriju ”Wormwood” te dokumentarne filmove “My Psychedelic Love Story” i “American Dharma”.

Martinović je 2014. godine bio nominiran za nagradu Emmy, i to zahvaljujući snimateljskom radu na popularnoj seriji “House of Cards” (”Kuća od karata”), a 2016. nominaciju je dobio za rad na dokumentarnom filmu o legendarnoj glazbenici Nini Simone “What Happened Miss Simone?”. Dobitnik je American Cinematographers Award za snimateljski rad na HBO seriji “The Night Of” (“Kobna noć“), a zadnji projekt u narativnom polju mu je “The Outsider” (“Autsajder”), serija za HBO na kojoj je radio kao snimatelj te redatelj jedne od epizoda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More