Hvaljeni naslovi u otočkoj idili: Pogledajte što donosi novo izdanje Brač Film Festivala

Malo glazbe, ponešto programa za djecu i puno dobrih kratkih, dugih i srednjih filmova - 6. Brač Film Festival se ne da unatoč organizacijskim izazovima s kojima su suočeni zbog pandemije.

Brač Film Festival i ove godine, zajedno s brojnim zaljubljenicima u filmsku industriju te, naravno, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, otvara vrata svog ljetnog kina. Festival kojem je cilj podržati filmske debitante i sve mlade koje zanima filmska industrija ipak će se održati uz suglasnost Stožera civilne zaštite, i to od 6. do 8. kolovoza na već poznatoj lokaciji – ljetnom kinu u romantičnom Supetru.

Program 6. Brač Film Festivala možete pogledati ovdje

Festival će 6. kolovoza otvoriti otočka premijera domaćeg filma “Mater”, redatelja Jure Pavlovića. Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. Zanimljiv odnos majke (Neva Rošić) i kćeri (Daria Lorenci) debitantski je dugometražni igrani film Jure Pavlovića, kojeg bračka publika već pamti po kratkom filmu “Piknik” prikazanom na Brač Film Festivalu 2016. godine. U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija “Alice i Gradonačelnik” redatelja Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors’ Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.

Iz Srbije na Brač dolazi kinohit “Ajvar”, nastao pod redateljskom palicom debitantice Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Bračka publika imat će ga prilike pogledati svega par dana nakon hrvatske premijere u sklopu Motovun Film Festivala. Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi “Kućica” redatelja Jakova Nole, “Brokula” redatelja Eliotta Fetweesa i “Joseph navršava 42” redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Iznimno ove godine, radi sigurnosti posjetitelja, i dječji program se seli na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Klinci će ove godine moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče “Moje neobično ljeto s Tess”, animiranog francuskog filma “Putovanje jednog princa” te moderne bajke “Rocca mijenja svijet”.

Kao savršen završetak još jedne filmske priče s otoka Brača, 8. kolovoza za supetarsku publiku nastupat će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača koji će, uz zabavljanje publike za DJ pultom, za sve zainteresirane dan ranije organizirati i filmski pub kviz u već poznatom BFF baru, Beer Gardenu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More