“Sve je nestalo preko noći”: Hugh Grant otkrio koji mu je film zamalo uništio karijeru

Dok svijet s nestrpljenjem očekuje rasplet njegove nove serije "The Undoing", Hugh Grant se prisjeća debakla zbog kojeg je prije desetak godina izgubio status holivudske A-zvijezde.

Bez obzira na to kojoj generaciji ili estetskim preferencijama pripadate, vjerojatno ćete se složiti da je nesavršeni i vječno polunadrkani Hugh Grant oduvijek bio prava holivudska zvijezda – dijelom zbog uloga, dijelom zbog turbulentnog privatnog života kojim je svojedobno punio naslovnice tabloida. Ipak, čini se da ni u Hollywoodu više ne postoje nedodirljivi (i to ne samo zbog životno-poslovnog pada mogula Harveya Weinsteina). Grant je, naime, otvoreno priznao da se odnos filmskih producenata prema njemu s godinama itekako promijenio, a sve, tvrdi, zbog filma “Did You Hear About The Morgans?” (“Što je novo s Morganima?”).

U intervjuu za LA Times Hugh Grant se osvrnuo na godine u kojima se nije pojavljivao na filmskom platnu. Dok je javnost mislila da je, poput većine velikih zvijezda, jednostavno uzeo stanku i krenuo punim plućima uživati u svojim milijunima, prava istina je, kaže glumac, da ga nitko nije htio angažirati.

“Negdje 2005. godine sam se počeo ružno ponašati, odmah nakon filma ‘Music and Lyrics’. Jednostavno mi je bilo dosta svega. Onda sam se 2009. vratio i snimio još jedan film. U tom trenutku, nije se radilo o tome da sam ja odustao od Hollywooda. Tada je Hollywood odustao od mene, i to zahvaljujući debaklu od filma sa Sarom Jessicom Parker. Bez obzira na to što sam ja tada htio, dani odlično plaćenog glavnog glumca za mene su odjednom nestali preko noći. Bilo je blago neugodno, ali mi je otvorilo slobodno vrijeme za neke druge stvari. Tada sam se politički aktivirao”, izjavio je Grant.

Film “Did You Hear About The Morgans?” režirao je Marc Lawrence, a na svjetskim kino-blagajnama utržio je respektabilnih 85 milijuna dolara te postao 70. najuspješniji film 2009. godine. Ipak, kritičarima se, najblaže rečeno, nije svidio, prvenstveno zbog “izostanka kemije između glavnih glumaca”. Na stranici Rotten Tomatoes ima mizernih 3.4/10, a Sarah Jessica Parker ovom je ulogom zaradila i nominaciju za Zlatnu malinu.

[VIDEO] “Sve si mi oteo”: Pogledajte trenutak u kojem je Will Smith doznao da je bio šupak

Srećom za Hugha Granta, ni Hollywood ni ljubitelji filma, a ni svjetska javnost nisu zlopamtila – kako je fatalni film o Morganima tonuo u zaborav, počele su se pojavljivati i nove prilike. Jedna od njih je i hit-serija “The Undoing” (“Slom”) koja se prikazuje na HBO-ovim platformama (zadnji nastavak se očekuje idućeg tjedna) te dobiva odlične kritike, od scenarija do glumačkih izvedbi Granta i Nicole Kidman. “Prihvatio sam ponudu jer je riječ o projektu sa stilom, a scenarij nisam mogao prestati čitati, što je za mene prava rijetkost – inače zaspem na šestoj stranici”, priznao je Hugh Grant za LA Times.

Osim dobro napisanog scenarija, “The Undoing” ima još nešto – serija je to lišena šarmantnih likova i sladunjavih situacija, a Grantu je to, priznaje, itekako važno. “Već deset godina se trudim ne biti romantični zaljubljeni Englez. Počeo sam tražiti dublje, kompleksnije uloge”, zaključuje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More